U POSLJEDNJI TRENUTAK

Otkazan UFC-ov spektakl, prvak sve razljutio

24.08.2012 u 18:43

Bionic
Reading

UFC 151, koji je bio zakazan za 2. rujna, otkazan je i neće se održati. Razlog je ozljeda glavnog protagonista Dana Hendersona koji je u posljednji trenutak javio organizatorima da neće moći nastupiti protiv Jona Jonesa zbog ozljede koljena

Dana White i društvo jednostavno nisu uspjeli pokrpati fight card u ovako kratkom razdoblju i odlučili su se za otkazivanje priredbe.

Na danas održanoj press konferenciji White je najavio kako će Jones braniti naslov protiv Lyota Machide na UFC-u 152 u Torontu 22. rujna, istom onom turniru na kojem se natječe Igor Pokrajac. White je otkrio još neke zanimljive detalje, a jedan od njih je i taj da je Chael Sonnen pristao uskočiti protiv Jonesa i spasiti stvar, no UFC-ov prvak je to odbio.

'Jonesov trener Greg Jackson je sugerirao Jonesu da ne prihvati dvoboj protiv Sonnena jer bi to bila najveća greška u njegovoj karijeri. Greg Jackson je ubojica ovog sporta', poručio je oštro White.

UFC-ov predsjednik je rekao nekoliko riječi i o ozljedi Dana Hendersona.

'Dan je na treningu vrlo vjerojatno potrgao ligamente koljena i nije siguran hoće li se uopće moći oporaviti i nastaviti s karijerom', objašnjava White.

S obzirom da je UFC 151 otkazan, novinare je zanimalo hoće li se priredba u Torontu nazvati UFC 152 ili će se taj event preimenovati, na što je White potvrdio potvrdno. Event u Torontu je tako postao UFC 151.

To bi potencijalno moglo utjecati i na meč našeg Igora Pokrajca jer je UFC-ov čelnik potvrdio da bi jedan par iz glavnog dijela priredbe mogao završiti na 'undercardu.'

Na kraju je White potvrdio da je šokiran i ogorčen potezima svog šampiona.

'Ili si borac ili nisi. Mi smo potrošili golem novac na promociju ovog meča i ovo je za nas ogroman novčani gubitak. Nismo mogli nekoga natjerati da se bori, mi smo promotori, no oni su borci i oni odlučuju. Znamo da borba protiv Sonnena nije imala smisla u borilačkom smislu, no isto tako smo svjesni da bi ljudi bili zainteresirani. Čekamo da Jones vrati ugovor, a ako ga ne vrati, neće biti dobro. Imamo gomilu boraca koji će se boriti kada god treba. To su borci koje poštujemo i oni su ti koji su sagradili ovaj brand', zaključio je White.