TRNSKO U CRVENOM

Osvojili kup: Cedeviti prvi trofej u povijesti

16.02.2012 u 21:57

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite nastavljaju sa sezonom iz slova. Nakon osvojenog naslov u Draženovom kupu u uvertiri sezone, igrači Dražena Anzulovića svojili su i prvi službeni trofej u povijesti kluba, košarkaški kup Hrvatske, koji nosi ime Krešimića Ćosića. U finalu su u ispunjenoj dvorani u Trnskom svladali domaćina Zagreb rezultatom 74:72

Zagreb je igrao u bitno oslabljenom sastavu, osim unaprijed ozlijeđenih Simona i morovića, nastupiti mogao nije ni Sean May, koji se nakon raznih peripetija uoči utakmice na kraju se nije pojavio na klupi i Zagreb je krenuo s 11 igrača.

Domaći su u prvom dijelu zonom napravili puno štete favoriziranoj Cedeviti, a pomogli su i šuteri trenera Anzulovića koji su promašivali otvorene pozicije. odvelo je to zagrebaše predvođene Rančićem do prednosti 28:16, no Cedevita se vratila na 30:30 i do kraja dvoboja nitko se nije bitnije odvajao.

Cedevita je prvi put u vodstvo došla sredinom treće slobodnim bacanjem Smodiša, koji je u nastavku pokazao zašto je igrač s najvećim renomeom među 'crvenima'. Povezao je redove Cedevite, zabijao iz svih pozicija, predvodio ubitačan napadački skok koji je odlučio dvoboj, asistirao... Bio klasičan primjer MVP-a natjecanja. Zaustavio se na 27 koševa i sedam skokova, a najvažnije je pokazao u prijelomnici.

'U početku smo puno griješili zbog nervoze, ali na vrijeme smo posložili redove i imamo trofej. Moj učinak je plod momčadske igre, svi smo jednako zaslužni za ovaj trijumf,' poslovično je 'timski' bio raspoložen sjajni Slovenac, večeras čovjek odluke.

Kasun mu je odlično parirao sa 16 koševa i 11 skokova, ali vrlo je nezgodno pao uoči same odluke i zadnjih pet minuta odigrao s bandažom. Niti vinkovački div nije uspio zaustaviti briljantan napadački skok Cedevite. Upisali su ih 20, dok je Zagreb 23 puta skočio u obrani. Apsolutnu premoć pretvprili su u 11 koševa više nakon promašenog prvog šuta i Cedevita je u tijesnoj završnici pokazala više i zasluženo osvojenim kupom napravila prvi koračić prema toliko željenom nastupom u Euroligi iduće sezone.

Predsjednik uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi blistao je od sreće.

'Pokazali smo šampionske pokazatelje i zasluženo osvojili kup. Obojali smo i dvoanu u Trnskom u crveno, i u još jednoj pozitivnoj atmosferi upisali novi kup s imenom našeg velikana. Uvjeren sam da će broj navijača na našim utakmicama sada značajno rasti. Pokazali smo da možemo i u dvorištu velikog sportskog rivala, uvjeren sam da imamo najbolju momčad u državi, ali ovo je sport i to nije uvijek garancija trofeja. Vjerujemo u sebe, a ako netko drugi pokaže više čestitat ćemo mu,' uspio je suspregnuti emocije Tedeschi, čiji sportski projekt i dalje bilježi uzlaznu putanju.