odgođene utakmice

Oštro upozorenje škotske premijerke zbog neodgovornog igrača urodilo plodom: Ovo je kao žuti karton, sljedeći put dobit ćete crveni

11.08.2020 u 16:22

Bionic
Reading

Nakon što je škotska vlada upozorila u utorak da bi mogla prekinuti novu nogometnu sezonu zbog toga što je branič Celtica Boli Bolingoli prekršio pravila karantene, vodstvo škotske Premier lige (SPFL) odlučilo je poslušati taj prijedlog.

Nedugo nakon apela šklotske premijerke Nicole Sturgeon za odgađanjem sljedećih prvenstvenih utakmica nogometnih prvoligaša Celtica i Aberdeena zbog kršenja karantene, vodstvo škotske Premier lige (SPFL) odlučilo je poslušati taj prijedlog.

Podsjetimo, Bolingoli (25), koji je igrao na utakmici Celtica i Kilmarnocka (1:1) u nedjelju, nije bio u karanteni nakon što se vratio iz Španjolske.

Belgijanac se ispričao, kazavši kako je kriv jer je pogrešno procijenio.

'Ako se potvrdi da još neki ozbiljan incident u škotskom nogometu s kršenjem protokola čime se riskira javno zdravlje, tada škotska vlada neće imati puno izbora nego da razmotri je li potrebna pauza u nogometu u Škotskoj.'

Oštra je bila i škotska premijerka Nicola Sturgeon, koja je Celticu i Aberdeenu poslala upozorenje.

'Najmanje što možemo učiniti je spriječiti Aberdeen i Celtic da igraju u sljedećem kolu. Možete to smatrati žutim kartonom. Sljedeći put ćete dobiti crveni karton, drugog izbora neće biti', izjavila je Nicola Sturgeon.

Celtic tako neće gostovati kod St. Mirrena u srijedu, baš kao što ni Aberdeen neće ugostiti Hamilton. Odgođen je i subotnji dvoboj Celtica i Aberdeena na Celtic Parku.

Aberdeen bi sljedeći nastup trebao imati 20. kolovoza, kad je na rasporedu posljednja utakmica 2. kola škotske Premier lige u kojoj su gosti St. Johnstonea.

Celtic bi 22. kolovoza u 5. kolu trebao gostovati kod Dundee Uniteda.