SLAŽETE LI SE?

Oštro pismo navijača Osijeka izborniku Štimcu

09.10.2012 u 20:29

Bionic
Reading

Navijač NK Osijeka i reprezentacije putem medija poslao je pismo izborniku Igoru Štimcu u kojem je oštro napao vodeće ljude hrvatskog nogometa

Pismo koje je objavio portal sib.hr prenosimo u cijelosti.

'Dragi Igore. Pišem ovo pismo iz Osijeka. To je grad u Hrvatskoj. Ima autocesta od Zagreba. Možeš izaći na izlazu za Čepin pa ćeš uštedjeti nekoliko kuna cestarine što će obradovat Šukera.

Kad dođeš do Osijeka vozi se obilaznicom i vidjet ćeš stadion. Ovdje igra nogometni klub Osijek. Natječu se u 1. HNL. To je ona liga u kojoj gazduje tvoj šef Mamić. Da, da Zdravko Mamić za kojega si rekao da je mafijaš i grobar nogometa. On te nazvao razbojnikom. Baš nekulturno. No, dobro kad ti je ponudio izborničko mjesto i udio u transferima Dinamovih nogometaša brzo si se predomislio, pa je sada Zdravko Nećeš Razbojniče Mamić tvoj dobar poslovni prijatelj.

Novac spaja ljude. Svi smo dirnuti kako ste se stavili u funkciju hrvatskog nogometa. Nemoj se obazirati što vas vrijeđaju na svakom hrvatskom stadionu... Pusti sirotinju da se zabavlja na svoj način, a vi radite biznis kako ste se dogovorili. Dogovor kuću gradi!

Inače u Osijeku je rođen i tvoj novi prijatelj Davor Šuker, iako to od Njega vjerojatno nisi mogao čuti. Davor često kaže kako je Zagreb Njegov grad, a Dinamo Njegov klub. Nije mu za zamjeriti, jer On je brend. Tako bar On kaže za sebe. Trebamo mu vjerovati. Isto kao što mu trebamo vjerovati da nije sramota što po prvi put nema Hrvatske na FIFA igrici i da nije katastrofa što je HNS izgubio 100 000 dolara. Kaže Šuki da pravi frajeri igraju PES. Vjerojatno On igra PES pa zato priča o frajerima. Jer on je frajer i brend. Ujedno!

Šuker i Mamić

Uglavnom, NK Osijek ima mladu momčad sastavljenu od igrača iz škole nogometa. Ima nekoliko nadarenih igrača koji zaslužuju da ih makar jednom uživo pogledaš. Znam, znam moraš zvati igrače iz Dinama, jer to piše u ugovoru s vra..., pardon Mamićem. Imaš i ti pravo na poneki bonus, pa si zvao Radoševića kojeg zastupa tvoj brat. Da, dečko ima 18 godina i kažeš dobro igra. Ima tu u Osijeku polivalentan igrač. Vjerojatno nisi čuo za njega. Marko Lešković. Može igrati nekoliko pozicija, ima duel igru, igru glavom, pregled igre...Dolazi u gol šanse, zabija i asistira.Znam da je veliki hendikep što ne igra u Dinamu ili Hajduku, ali i Osijek je u Hrvatskoj. Sjećaš se učio si to iz zemljopisa.

Bojimo se da ih ti klubovi ne upropaste. Pogledaj Maglicu. U Osijeku bi bio glavni igrač, a u Hajduku skuplja lopte. Mali Špehar bi bio prvotimac, a u Dinamu igra za juniore, dok njegovi vršnjaci Kovačić i Halilović igraju u seniorima...Prodali smo mi Mamiću i braću Plum. Pojma nemam gdje su sada. Ako ne vjeruješ pitaj šefa!

Skoro sam ti zaboravio reći da su Osijekovi junior prvi u HNL-u za mlade. Pobjedili su i tvoj Hajduk i Mamićev Dinamo. Šta da im kažemo da rade ako žele napredovati? Imaju li šanse upasti u neku od reprezentacija ili moraju u Hajdin čak i sa Špeharovim poučkom?

Uglavnom Igore probaj odvojiti vremena i pogledati neku od utakmica Osijeka. Ako ti se svidi neki igrač ti se konzultiraj sa Mamićem pa ti možda odobri da makar kažeš poneku lijepu riječ o nekome od njih. Možeš zvati i Šukera da sve uljepša, jer On je ipak brend...

Navijač NK Osijeka i Hrvatske reprezentacije.'