OVO JE POSVE REALNO

Ostane li pri odluci da onemogući nastup ruskim i bjeloruskim tenisačima Wimbledon bi mogao postati najpoznatiji turnir revijalnog karaktera

11.05.2022 u 12:47

Bionic
Reading

Odluka organizatora Wimbledona da zabrani nastup ruskim i bjeloruskim tenisačicama i tenisačima mogla bi najpoznatiji svjetski turnir pretvoriti u farsu odnosno u spektakl bez šuga i bodova. Jednostavnije rečeno u turnir revijalnog karaktera

Odluka organizatora Wimbledona da zabrani nastup ruskim i bjeloruskim tenisačicama i tenisačima mogla bi najpoznatiji svjetski turnir pretvoriti u farsu odnosno u spektakl bez šuga i bodova. Jednostavnije rečeno u turnir revijalnog karaktera.

Britanski mediji javljaju kako je Vijeće igrača koje djeluje pri ATP-u zatražilo od All-England Cluba da se Wimbledonu oduzme mogućnost dodjele ATP bodova. Isto se traži za sve turnire koji se u Engleskoj igraju na travnatoj podlozi.

To znači da bi Wimbledon izgubio natjecateljsku tenziju i draž i praktički doživio najveću pljusku od kada je turnira.

Zanimljivo je da je organizator ostao i bez podrške domaćeg igrača Andyja Murrayja koji je ostao neutralan.Odluka ATP-a se očekuje sljedećih dana.

Podsjetimo, obje teniske organizacije, ATP i WTA, zalažu se da sportaši ne ispaštaju zbog politike i ruske invazije na Ukrajinu.