Logo (1)

Spremni za Crnu goru

Oslabljeni 'kauboji' uoči najvažnije utakmice godine na Euru poručili: Tanki smo, to znamo, ali...

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 09.01.2020 10:52
  • Objavljeno 09.01.2020 u 10:52
Bionic
Reading

Hrvatska danas u 20:30 otvara Europsko prvenstvo u rukometu, a prvi protivnik 'kaubojima' bit će Crna Gora

Hrvatska rukometna reprezentacija danas će otvoriti svoj nastup na Europskom prvenstvu. Protivnik 'kaubojima' na početku puta bit će Crna Gora. Hrvatska je na Euro stigla bez velikih očekivanja i najava o napadu na medalju što je bio slučaj i na zadnjih par velikih smotri, no sigurno da je to nekakav cilj kojem svi teže.

U pripremama su 'kauboji' pokazali jako, jako puno slabosti, posebno u obrani što je pod Červarom više-manje funkcioniralo kako spada. Červar je uvijek i davao prednost defenzivcima, no na ovom popisu ipak nema pregršt opcija za sredinu, Musa (i eventualno Mamić) je sve što Hrvatska može ponuditi pa bi mogli vidjeti dosta 5-1. Vježbalo se tu varijantu u pripremama, ali primila je Hrvatska 33 od Bosne i 28 od Katara što dovoljno govori kako je to izgledalo, piše Dvoznak.com.

'Odigrali smo čvršće i odgovornije, bila je to ipak bolja predstava, to je put koji trebamo slijediti. Nemamo se sada što previše uzdizati, imamo još puno grešaka koje treba ispraviti', izjavio je Červar nakon Katara.

Pred sami put u Austriju stigla je nova glavobolja pošto se ozlijedio Martinović koji je trebao biti potpora Stepančiću na desnom beku. Kao opcija je ostao Vekić, ali on je otpao s konačnog popisa jer napadački ne može ništa doprinijeti pa će se Stepančić krpati s nekim od dešnjaka ili Horvatom kao što je to slučaj u Zagrebu.

'Tanki smo, to znamo, ali uigravali smo se i bez ljevaka. Nadamo se da će Stepančić ostati neokrznut i da će moći igrati', dodao je Červar.

Tražio je Gobac od EHF-a priključivanje igrača izvan kvote 28 koliko ih je bilo na širem popisu svih ekipa, no za sada nema informacija o odgovoru niti tko bi mogao eventualno biti priključen. Apsolutni imperativ Hrvatske je prenijeti dva boda u drugi krug, bez toga će teško vidjeti polufinale, a za to će trebati puno više nego u pripremama.

Crnogorci još uvijek traže povijesnu prvu pobjedu na Euru, do sada su upisali tek jedan remi davne 2008. godine, a nadaju se da sada mogu i prvi puta slavili. Njihov cilj je svakako drugi krug, protiv Srba i Bjelorusa se itekako mogu boriti i tražiti bodove za prolaz te će ta bitka biti vrlo zanimljiva.

Niti oni nisu prošli neokrznuto u pripremama što se ozljeda tiče, ostali su bez obrambeno bitnog Simovića, a onda i odličnog lijevog krila M.Vujovića. Na toj poziciji su sada vrlo tanki, no krilo se ipak uvijek može pokrpati.

Najlošija vijest za njih došla je tik pred ovaj susret. U prijateljskoj utakmici ozlijedio se Miloš Božović koji je trebao iznijeti puno tereta na lijevom/srednjem vanjskom. Za sada je sigurno out protiv Hrvatske, a za naredne dvije upitan. U pripremama ih je Slovenija pomela s terena čak 22-37, ali dan poslije su odigrali egal utakmicu s Makedoncima - ekipom koja je slične kvalitete kao Srbija i Bjelorusija s kojima će se boriti za prolaz.

'Hrvatska je iskusna ekipa koja na svakom prvenstvu stiže do završnice, ali imali su i oni problema u pripremama', izjavio je Lipovina pa dodao da je po njegovom mišljenju Bjelorusija najjača ekipa ove skupine.

Zadnji međusobni susret bio je prije godinu dana u pripremama kada je Crna Gora bila u miješanom sastavu, Hrvatska je dobila 34-22. Prije toga u kvalifikacijama za SP bilo je 32-19 u Hrvatskoj, a Crna Gora je minimalno slavila u uzvratu.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal