'BOMBONI' IZ USTA

Osjećajni Shaq govorio o Kobeovom uspjehu

07.02.2012 u 17:35

Bionic
Reading

Kobe Bryant (33) u ponedjeljak je opet prepravio knjige NBA rekorda. Sa 28 koševa Philadelphiji preskočio je bivšeg suigrača Shaquillea O'Neala te je postao peti strijelac svih vremena. O njegovom postignuću progovorio je i sam Shaq

Kobe Bryant i Shaquille O'Neal imali su burnu zajedničku prošlost dok su bili suigrači u LA Lakersima. Bez obzira na nesuglasice i navodnu ljubomoru, prve zvijezde na centarskog diva osvojile su tri NBA prstena (2000-2002). Godine 2004. Shaq je napustio Los Angeles, a Kobe je ostao jedini 'šerif u gradu'. Od tada su se malo manje gledali preko nišana, ali i dalje nisu bili prijatelji koji su si čestitali rođendane ili neke druge važnije datume.

No, kako vrijeme ide, a život prolazi i njihovi nesporazumi blijede. Tako ni Shaq nije propustio priliku da nešto kaže o Kobeovih 28.601 koševa, kojima je na petom mjestu prestigao baš njega koji je u karijeri ubacio 28.596.

'Želim osobno čestitati Kobeu što je postao najveći Laker u povijesti. Njegovo ostvarenje je fantastično i zasluženo. Ponosan sam na njega. On mi je rekao kada je imao 18 godina da kada bude odlazio da to želi napraviti kao najveći Laker ikada i jedan od najboljih igrača svih vremena. I nije lagao', rekao je Shaq i dodao:

'Malo sam ljubomoran na njega jer ja nisam izbjegao ozljede, dok on nikada nije bio ozbiljnije ozlijeđen. No, sve je to dokaz njegovog teškog rada i predanosti. Sretan sam i ponosan zbog njega.'

Shaqove iskrene riječi dirnule su Kobea:

'Cijenim to, siguran sam da ćemo se Shaq i ja u jednom trenutku opet povezati. Imali smo dobre zajedničke trenutke i 'hvala' je jedino što mogu reći.'

Na listi najboljih strijelach preskakao je Bryant i veličine poput Jerryja Westa, Charlesa Barkleyja i Larryja Birda, no značajnije mu je što je iza sebe ostavio Shaqa.

'Da, to je značajnije zbog naše zajedničke povijesti', priznao je Bryant koji smatra kako će se pojaviti i netko tko će nadmašiti njegovih 81 koš u jednoj utakmici, kao i Chamberlainovih 100 koševa:

'Vjerujem u to, jednom će se dogoditi.'

Ispred njega su sada još četiri imena - Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928), Michael Jordan (32.292) i Wilt Chamberlain (31.419).

'Možda će biti teško prestići Kareema, ali bi mogao biti blizu. Malonea bi trebao uhvatiti', najavio je utrku za najvećeg strijelca svih vremena u ime Kobea njegov sadašnji trener u Lakersima Mike Brown.

Utakmica u kojoj je Kobe nadmašio Shaqa