BAYERN DOČEKUJE LYON

Osim za golove, Olić zadužen i za tenzije

21.04.2010 u 09:32

Bionic
Reading

Euforija u Bavarskoj se ne stišava. Izbačen je Manchester United, potom je svladan Schalke i pregažen Hannover, a nastradat će, nadaju se navijači Bayerna, i Lyon. Međutim, prva violina Van Gaalova sastava, Ivica Olić, želi da Bayern u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka 'samo' odigra pametno i hrabro, a zadovoljila bi ga i minimalna pobjeda

Baš kao što su igrači Barcelone dva dana uoči utakmice s Interom krenuli put Milana, tako su i igrači Lyona u ponedjeljak busom krenuli prema Münchenu, gdje ih večeras u 20.45 sati čeka Bayern, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Barca je iz busa izašla umorna i sa 3:1 pregazio ju je Mourinhov sastav. Sugerira li to i sličan rasplet večeras na Allianz Areni?

Naravno, teško je bilo što prognozirati, a svjestan je toga i naš Ivica Olić, koji je bio igrač preokreta u najslađem porazu na Old Traffordu.

'Lyon je jaka i čvrsta momčad s kojom su nam izgledi 50:50. Puni smo samopouzdanja, ali moramo zaboraviti što je bilo i hladne glave ući u predstojeće dvoboje. Dakle, pametno i hrabro, a takvom igrom možemo i do pobjede. Može biti i minimalna', rekao je Ivica Olić, jasno prezentirajući ciljeve Bavaraca kojima je glavni zadatak ne primiti gol. A za njegovo postizanje ionako će se pobrinuti naš igrač.



U Van Gaalovoj momčadi zbog dva žuta kartona neće biti Van Bommela i Badstubera, a na travnjaku bi se od prve minute mogao pojaviti i Danijel Pranjić. Svakako, puno se očekuje od francuskog reprezentativca Francka Riberyja kojeg su, nažalost, posljednjih dana pune novine, ali ne zbog igara na travnjaku, već zbog bezobraznog odnosa s maloljetnom prostitutkom.

'Osim što je izbacio Real Madrid, Lyon je nadvisio i Bordeaux koji je nas dva puta jesenas porazio', upozorio je Schweinsteiger.

Lyon je posljednjih godina stalni sudionik Lige prvaka, čak i eliminacijskog kruga, ali dosad nije nikad igrao u ovoj fazi natjecanja. Hoće li to zadovoljiti francusku momčad, mogli bismo vidjeti već večeras u Münchenu. Naravno, priliku za popravni i jedni i drugi imat će na Gerlandu 27. travnja.