6. KOLO MAXtv PRVE LIGE

Osijeku slavonski derbi, Slaven razbio Karlovac

27.08.2011 u 21:43

Bionic
Reading

U večernjim subotnjim utakmicama šestog kola MAXtv Prve lige Osijek je u Vinkovcima srušio domaću Cibaliju, dok je Slaven Belupo pregazio Karlovac. Istra je u Puli bila uvjerljiva protiv Lokomotive

Subota navečer bila je rezervirana za tri utakmice šestog kola MAXtv Prve lige.

Cibalia – Osijek 0:1 (0:0)
Strijelac: 0:1 Vidaković (52')

U slavonskom derbiju Osijek je slavio sasvim zasluženo u Vinkovcima protiv Cibalije 1:0. Domaćini su puno bolje krenuli u utakmicu te su kreirali nekoliko izglednih prilika. Praktički cijelo prvo poluvrijeme vinkovačka je momčad dominirala, no igrači trenera Mršića nisu pronalazili način kako otključati osječku obranu. U nastavku su se gosti iz Osijeka probudili da bi u 52. minuti Šorša fantastično uposlio Vidakovića koji postiže pogodak za goste. Nakon toga domaćini su se otvorili, što su koristili igrači Osijeka pa su preko kontri nekoliko puta opasno zaprijetili, no do kraja utakmice nije se promijenio rezultat.

Slaven Belupo – Karlovac 3:0 (2:0)
Strijelci: 1:0 Poljak (9'), 2:0 Benko (33'-11m), 3:0 Bušić (54')

Koprivnički Slaven Belupo očitao je pravu lekciju Karlovcu pobijedivši čak 3:0. Od samog početka su 'farmaceuti' preuzeli konce igre u svoje ruke pa je tako u devetoj minuti Poljak donio vodstvo Slavenu. Odličnu igru Slaven je potvrdio i drugim kolom i to nakon jedanaesterca u 33. minuti kojeg je realizirao Benko. Točku na i odličnoj igri domaćina postavio je Bušić u 54. minuti kada je postigao i treći pogodak za 'farmaceute'.

Istra – Lokomotiva 2:1 (2:0)
Strijelci: 1:0 Belle (36'), 2:0 Alimi (42'), 2:1 Jurić (87')

Zahvaljujući odličnoj igri u prvom poluvremenu Istra je došla do nova tri boda. Na Verudi je stradala Lokomotiva zahvaljujući golovima Bellea u 36. te Alimija u 42. minuti. Pred sam kraj utakmice gosti su uspjeli tek smanjiti preko Jurića nakon velike pogreške golmana Istre Mancea koji se poigravao i pogreškom uposlio igrača Lokomotive kojem nije bilo teško pogoditi mrežu.