njegova strana priče

Osijekov igrač Eros Grezda otkrio što ga je izbacilo iz takta i zašto je nasrnuo na Rijekina napadača Antonija Čolaka

01.06.2020 u 16:15

Bionic
Reading

Igrači Rijeke plasirali su se u finale ovosezonskog izdanja Kupa zahvaljujući 3:2 domaćoj pobjedi protiv Osijeka do koje su stigli nakon velikog preokreta, a nakon utakmice došlo je i do fizičkog obračuna

Poslije utakmice došlo je do naguravanja igrača dvije momčadi, ali delegat utakmice Ivan Smokrović zabilježio je i težak fizički obračun.

Naime, nogometaš Osijeka Eros Grezda šakom u glavu udario je Rijekinog golgetera Antonija Čolaka na parkiralištu ispred svlačionica pa je morala intervenirati i policija.

Cijeli taj slučaj samo je nastavak onog što se prije toga događalo na terenu, gdje su igrači Osijeka osjetili nepravdu u sudačkim odlukama.

Naravno, to nikoga ne amnestira od bilo kakvog divljačkog ponašanja, pa je s toga preko službene stranice NK Osijeka svoju stranu priče iznio i albanski reprezentativac Eros Grezda.

U cijelosti prenosimo njegovo viđenje situacije na parkingu riječkog stadiona Rujevica.

Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pozornosti, a posebno u kontekstu svega onoga što se prethodno događalo na terenu, za vrijeme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportaši oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobjedu kojoj smo bili nadomak. Nije lako nama na travnjaku istrpiti nepravdu i ostati miran, a posebno kada te uz sve to netko vrijeđa i omalovažava. Kada je pritom još i riječ o grubom vrijeđanju na osobnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovjek, prvenstveno, ali i kao sportaš posebno osjetljiv. Toga je bilo još tijekom same utakmice, a provokacije su uslijedile i po njezinu završetku, dok sam se sa svojim suigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojega je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak. Znači, cijelo vrijeme sam bio suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već jako puno godina, izvršavam sve svoje obveze i poreze plaćam ovdje te je zadnje što zaslužujem da me netko omalovažava i vrijeđa na nacionalnoj osnovi. Stoga ću u skladu s tim poduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled.

Eros Grezda

  • +19
Druga polufinalna utakmica Hrvatskog kupa, HNK Rijeka - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.