DVOBOJ NA PARKU MLADEŽI

Osijek novom senzacijom u Splitu može pobjeći s dna

20.12.2015 u 11:02

Bionic
Reading

U posljednoj utakmici 21. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 17h) Split na domaćem terenu traži pobjedu protiv Osijeka koja bi ga približila vodećem trojcu, dok bi gosti u slučaju uspjeha mogli prestići Istru i odahnuti uoči zimske stanke...

Solidan niz Splita nastavio se i u prošlom kolu na gostovanju kod Hajduka. Svjestan razlike u kvaliteti, trener Sablić se nije upuštao u preveliki rizik već je pragmatičnom igrom došao do boda. Nije Split stvorio praktički nijednu priliku za postizanje pogotka, no nisu previše šansi dozvolili niti domaćinu. Danas takva igra ne dolazi u obzir s obzirom na ambicije domaćih, no baš u tome Sablić vidi zamku:

'Za nas će ovo biti teža utakmica negoli ona s Hajdukom jer sada imamo imperativ pobjede. Uvažavam činjenicu da se Osijek bitno podigao u posljednjih pet kola, sigurno su bolji negoli kad smo ih svladali u mom debiju.'

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Problema s izostancima je mnogo, čak su četvorica suspendiranih (Blagojević, Majstorović, Erceg, Oremuš), dok je potencijalni prvotimac Špehar ozlijeđen.

'Na izostanke se ne osvrćem, imam 24 igrača na raspolaganju. Svi su oni spremni i u konkurenciji za nastup', dodao je Sablić.

Možda se ne osvrće javno, međutim problema bi moglo biti. Blagojević je njihova vrlo važna karika u sredini terena, Oremuš je odradio solidnu rolu po svom dolasku. Majstorović se profilirao u standardnog defanzivca, Erceg je pak igrač koji može stvoriti razliku prema naprijed.

Nema previše tajni oko sustava za danas, biti će to klasičnih 4-1-4-1. Ulogu Blagojevića će preuzeti Vidović koji je odradio kartone, dok će na krilu prijetnju činiti Franjić i Pešić. Umjesto spomenutog Majstorovića na stopersku poziciju se vraća Jure Obšivač.

Ključna će biti realizacija domaće ekipe. Bez obzira na solidan bodovni učinak, s tim segmentom igre se ne mogu pohvaliti. U zadnjih 12 kola nijednom nisu zabili više od 2 gola, dapače tek su dvaput zabili dva...

Osijek nije uspio doći do bod(ova) protiv Dinama u prošlom kolu. No, besmisleno se previše osvrtati na utakmicu koja nije smjela biti privedena kraju. U drugom poluvremenu se spustila takva magla da su gledatelji otišli kući jer nisu vidjeli travnjak, a trener Zekić govori kako nije mogao raditi zamjene jer nije pojma imao kako tko od njegovih igrača igra budući da nije vidio više od pola travnjaka.

'Protiv Splita neće biti ništa lake. Bilo bi teško u svakom slučaju, a kako ne bi u okolnostima u kojima se nalazimo. Opet smo s dosta problema, s brojnim ozljedama, virozama, a neki ne mogu igrati ni zbog kartona. Ne znam ni sam kako ću sastaviti momčad', rekao je Zekić pa nastavio:

'Svi skupa idemo u pravu avanturu. U udarnoj će momčadi biti neki novi igrači, a neki od standardnih će igrati na za njih sasvim novim pozicijama. Nemamo što skrivati nego otvoreno priznati kako su naše želje kući se vratiti neporaženi.'

Igra na bod je ono što gostima najviše odgovara. Imaju slične probleme s realizacijom kao i njihovi domaćini pa se najbolje osjećaju kada suparniku prepuste posjed i inicijativu te priliku čekaju iz brzih kontri.

U najavljenom sastavu nema nepoznatih igrača, no ima onih koji bi mogli biti na neprirodnim pozicijama. Stoper Džolan je tako najavljen u sredini, napadač Roce na lijevom boku. Hoće li to biti baš tako, vidjet ćemo tek kad utakmica počne...