VELIKA PREDNOST ŠVEĐANA

Osijek dobro krenuo, a onda - potonuo!

19.07.2012 u 21:59

Bionic
Reading

Kalmar je u Gradskom vrtu iskoristio igrača više vrlo brzo i učinkovito. Nakon 1:1 u samo pet minuta od isključenog Osječanina stigao je na 3:1 i gotovo osigurao prolazak u 3. pretkolo europske lige

Osijek se nije dobro uklopio u vrlo solidne nastupe hrvatskih momčadi u pretkolima europskih nogometnih natjecanja. Nakon što je Dinamo u srijedu izvukao remi (1:1) u Bugarskoj, dan kasnije Slaven Belupo razbio je suparnike iz Sjeverne Irske sa 6:0, a Hajduk se u tim trenucima izvrsno nosio s Latvijcima i vodio 1:0 na Poljudu. Nažalost, Osijek je u svom Gradskom vrtu poražen s 1:3 i prolazak u 3. pretkolo Europske lige ostaje tek teorijske prirode.

Osječani su izvrsno krenuli, u 5. minuti su poveli preko Miličevića, potom nizali napade i bili uvjerljiviji od švedskog Kalmara. No unatoč tomu, gosti su u 34. minuti preko Mendesa izjednačili na 1:1. Nažalost, to je bio i posljednji koliko-toliko pozitivan rezultat hrvatske momčadi u utakmici. K tomu, u samoj završnici prvog dijela Lešković je dobio žuti karton koji će se u kasnijem tijeku utakmice pokazati kao ključni za ishod susreta.

U drugom dijelu Petrović je dvaput bio u izvrsnoj prilici za pogotke, Kurtović i Ibriks su također imali šanse, a kad ih nisu iskoristili Lešković je u 63. minuti napravio novi prekršaj za žuti karton i, logično, ostavio svoju momčad sa 10 igrača. Zanimljivo, žute kartone dobio je zbog naleta na Daudu i Mendesa, oba strijelca u toj utakmici.

Šveđani su vrlo brzo iskoristili višak igrača na travnjaku. Nakon samo tri minute Dauda je zabio za 2:1, a nakon još dvije minute na semaforu je već pisalo 3:1 za Kalmar. Strijelac je bio Gutu.

U nastavku su Šveđani imali i još pokoju priliku, no rezultat se nije mijenjao. Za tjedan dana igrat će se uzvrat u Kalmaru i realno, Osječani imaju jako malo šansi za veliki preokret i prolazak u naredni krug natjecanja.

Europska liga
Osijek 1 3 Kalmar
Strijelci
1:0 I. Miličević (5') 1:1 D. Mendes (34')
1:2 A. Dauda (66') 1:3 A. Gutu (68')
Sastavi
I. Vargic
I. Smoje
M. Leskovic
B. Vrgoc
A. Perosevic
H. Kurtovic
I. Ibriks
V. Jugovic
N. Petrovic (72' J. Misic)
Z. Kvrzic (79' M. Dagandzic)
I. Milicevic (64' I. Aleksic)
E. Berisha
N. Djordjevic
E. Nouri
M. Thorbjornsson (46' A. Gutu)
P. Arajuuri
H. Rydstrom
J. Skjelsvik
P. Pate Diouf (46' E. Israelsson)
D. Mendes (77' M. Hallberg)
A. Dauda
S. Andersson
Žuti kartoni
M. Leskovic 45'
Crveni kartoni
M. Leskovic 63'