PORAZ OSTAVIO TRAG

'Orlovi' demantiraju da su tražili premije za - neuspjeh

10.11.2011 u 13:27

Bionic
Reading

Debakl srpske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2012. i dalje je jedna od važnijih tema u srpskim medijima. Tako su reprezentativci morali demantirati traženje premija za nastup u nacionalnom dresu

Poraz Srbije u Mariboru i neodlazak na Europsko nogometno prvenstvo koje se iduće godine igra u Poljskoj i Ukrajini i dalje je top tema u Srbiji. Debakl koji su sami sebi priredili srpski reprezentativci ostavio je javnost u čudu, a onda je uslijedila gorčina. Tako su se tamošnji mediji raspisali kako su razmažene nogometne zvijezde tražile od svog Saveza premije za nastup u nacionalnom dresu, a s obzirom na ostvareni rezultat, zapravo bi trebali biti plaćeni za - neuspjeh.

No igrači uglas demantiraju takve navode i naglašavaju kako nitko od njih ne igra za reprezentaciju zbog novca. Beogradski Mondo prenosi riječi Aleksandra Kolarova i Slobodana Rajkovića.

Tvrdim i potpisujem da nikome u Srbiji nije bilo teže poslije poraza u Mariboru nego nama igračima i stručnom stožeru. Tri dana nisam spavao od stresa, a onda pročitam tekstove u kojima se spominje novac, navodno da smo tražili premije, što je apsolutna neistina. Nikome od igrača koji dolaze u reprezentaciju na pamet ne pada novac i zarada od ovih utakmica', kazao je Kolarov, inače veznjak Manchester Citya.

Rajković se samo nadopunio na te riječi. Defanzivac HSV-a smatra da je izrečeno previše neargumentiranih kritika, a dano premalo potpore momčadi.

'Već pet, šest godina živim u inozemstvu, čitajući kritike upućene poslije poraza od Slovenije, primijetio sam da se u vani mnogo više potpore pruža reprezentativcima... Kod nas se žestoko kritizira, spominje novac i razne druge nebuloze, a nisam vidio da je barem netko nabrojao sve probleme s kojima smo se suočili, a koje su sigurno doprinijele tome da ne ostvarimo očekivani rezultat.'

Inače, Srbija upravo kreće na malu turneju po Srednjoj Americi, pa će 11. studenoga igrati protiv Meksika, a tri dana kasnije protiv Hondurasa.