BELGIJSKI MEDIJI

Organizirani Hrvati i šokantan početak

12.09.2012 u 09:28

Bionic
Reading

Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo između Belgije i Hrvatske dobila je velik prostor i u belgijskim medijima. Osjeća se razočaranje, ali se i realno zaključuje kako bod nije loš s obzirom na to kako se sve razvijalo na terenu

De Standaard piše kako se jaka Belgija morala pomiriti neriješenim protiv Hrvatske. Autor tvrdi kako je zbog ranog primljenog pogotka prijetila katastrofa za domaćina, jer su iskusni gosti dobro stajali na terenu. U tekstu stoji kako su se belgijski igrači tek na trenutke imali bljeskove, prije svega Hazard i da je izjednačujući pogodak stigao u pravi čas. Navodi se kako je Hrvatska izgledala mirno te da je mogla doći i do pobjede u završnim minutama dvoboja.

De Morgen piše kako Belgija nije stigla do idealnog početka kvalifikacija odnosno šest bodova iz dviju utakmica. Novinar govori o pristojnoj igri domaćina koji je protiv devete reprezentacije svijeta s vremena na vrijeme pružao tehničku superiornost. Također se spominje kako je rani gol Hrvatske podsjetio Belgijance na neka prošla teška vremena, a u izvještaju se posebno ističu Schildenfeld i Šimunić za koje novinar piše kako su 'ginuli' i na sve moguće načine zaustavljali belgijske napade. Na kraju se zaključuje da je poraz bio blizu, jer je Vida promašio veliku priliku.

Gazet van Antwerpen ima sličan izvještaj. Piše se o šokantnom početku koji je prebrisan golom Gilleta. Taj medij tvrdi kako je prvih pola sata bilo nervozno, a nakon toga je Belgija preuzela kontrolu utakmice, no nije mogla zabiti. I tu se spominje kako je zbog preuzetog velikog rizika domaća reprezentacija umalo ostala i bez boda.

Lesoirt piše kako je osvojen veliki bod s obzirom na loš početak, ali da je problem reprezentacije učinkovitost. O hrvatskoj momčadi se govori kako je bila odlično organizirana, ali da je pala u nastavku i da Belgija može žaliti što to nije iskoristila.