formula 1

Organizatori jedne od najatraktivnijih utrka Formule 1 izgubili su rat s pandemijom koronavirusa; ova vijesti rastužila je milijune fanova 'oktanskog cirkusa'

04.06.2021 u 19:41

Bionic
Reading

Utrka Svjetskog prvenstva vozača Formule 1 za Veliku nagradu Singapura otkazana je drugu godinu zaredom zbog pandemije koronavirusa, potvrdili su organizatori...

Jedna od najatraktivnijih utrka u kalendaru Formule 1, noćna utrka ulicama Singapura, trebala se voziti 3. listopada, no zbog pandemije koronavirusa otkazana je drugu godinu u nizu.

'Otkazati utrku drugu godinu zaredom bila je vrlo teška odluka, ali neophodna s obzirom na trenutačne restrikcije koje su na snazi za događaje uživo u Singapuru. Ne bismo bili u mogućnosti osigurati puno iskustvo događaja za navijače koji to očekuju od nas, a pritom i čuvati zdravlje i sigurnost', kazao je Colin Syn, potpredsjednik tvrtke Singapore GP Ltd. koja organizira utrku.

Velika nagrada Singapura druga je utrka koja je otpala s ovogodišnjeg kalendara, nakon Velike nagrade Kanade, a nesigurno je i održavanje utrka u Japanu, Brazilu, Meksiku i Australiji.