LEGENDA S KVARNERA

Oprostila se olimpijska rekorderka Milka Milinković!

06.09.2012 u 15:29

Bionic
Reading

Najstarija hrvatska paraolimpijka u Londonu, Kraljevičanka Milka Milinković (57) osvojila je deseto mjesto u bacanju koplja

Za osvajačicu prve paraolimpijske medalje u hrvatskoj povijesti, bronce iz Barcelone, bio je ovo drugi nastup u Londonu, nakon što je osvojila 15. mjesto u bacanju kugle.

Za Milku Milinković ovo su devete paraolimpijske igre u karijeri što nije uspjelo niti jednoj sportašici na svijetu. U Londonu je nastupila 40 godina nakon prvog nastupa na Paralimpijskim igrama u Heidelbergu. Sudjelovala je i u Arnhemu (1980), Stoke Mandevilu (1984), Seoulu (1988), Barceloni (1992), Atlanti (1996), Sydneyu (2000) i Pekingu (2008).

U karijeri je osvojila ukupno osam paralimpijskih medalja (dvije zlatne, dvije srebrne i četiri brončane), te 16 zlatnih, šest srebrnih i sedam brončanih odličja na svjetskim i europskim prvenstvima.

Nastupio je i Miroslav Matić u bacanju diska. Nažalost, ostao je bez plasmana nakon tri neuspješna pokušaja. Za jednog od hrvatskih sportaša s najtežim oštečenjima na POI u Londonu bio je ovo drugi nastup na Igrama nakon sedmog mjesta u bacanju čunja.