PALA INSTITUCIJA

Oproštajna pobjeda Futsal Dinama. Ne bila mu zadnja

11.04.2016 u 19:33

Bionic
Reading

Malonogometaši Dinama svladali su u posljednjoj utakmici pred svojim organiziranim navijačima bivšeg europskog prvaka, i napravili možda i ključan korak na putu za doigravanje. A sada slijedi kazna...

Pred nešto više od 500 bučnih gledatelja Dinamo je svladao izravnog konkurenta za 'top 4' poziciju Uspinjaču rezultatom 3:2 i pobjegao klubu velike prošlosti na sedam bodova prednosti. Između su još (sa po tri boda manje od Dinama) predstavnici krajnjeg Juga Square i Vrgorac. Nacional i Split odasvno su osigurali prva dva mjesta i status favorita za finale.

Dinamo je protiv Uspinjače tri puta vodio (Perković i dva puta Kanjuh, a Uspinjača se dva puta (Postružin i Čirjak) vraćala. No, drugi gol najboljeg Dinamovog igrača dvije minute prije kraja donio je odluku. Teren i tribine zajedno su 'zaključale' utakmicu i ušli u posljednje slavlje ove sezone. Igrači su opet završili na tribini, valjalo se pozdraviti na kraju prve prvoligaške sezone.


U nastavku dvoboja dinamovci će na utakmice dolaziti samo neorganizirano, a pred njima je svakako još 'gostovanje' kod Alumnusa (Makarska, pa Split pred praznim tribinama, pa Alumnus so kraja sezone) i dvoboj četvrtfinala kupa protiv prvog nositelja Splita na završnom turniru kojega u Zagrebu organizira Nacional.

Sezona će, iako se rezultatski još može i popraviti i pokvariti, ostati upamćena kao druga. Na žalost ne i zrelija nego prva, a otišao je i dio entuzijazma na tribinama. No, čvrsta jezgra je dovoljno velika za klub ovakvih gabarita koji ulazi u turbulentno razdoblje iz kojega mora izaći. Samo izaći i nastaviti, pa u skladu s mogućnostima...

Dinamo čeka odgovor na žalbu na HNS-ovu kaznu od pet utakmica (i 25.000 kuna) bez publike koja će odrediti i dinamiku početnog dijela iduće sezone.