ništa od europske lige

[VIDEO, FOTO] Oproštaj od Europe; Osijek podbacio u prvom dijelu, a kada se probudio, u nastavku ga dotukao sudac

17.09.2020 u 22:39

Bionic
Reading

U drugom pretkolu Europske lige nogometaši Osijeka poraženi su u Gradskom vrtu od Basela 1:2 (0:2) te su se tako oprostili od ovog Uefinog natjecanja

Nije dobro počela sezona za Osijek u koju je ušao s velikim ambicijama. Gradnja prelijepog stadiona ide po planu, ali su rezultati debelo ispod očekivanja. Dečki iz Gradskog vrta loše su krenuli u HT Prvoj ligi pa je ceh platio trener Ivica Kulešević kojeg je zamijenio Nenad Bjelica što je bila senzacija.

I bivši Dinamov strateg napravio je pomak u prvenstvu (odmah pobjeda protiv Rijeke 3:0), ali to nije bilo dovoljno za iskušenje u Europi. Nova Osijekova avantura u drugom po snazi Uefinom natjecanju kratko je trajala. Tek 90 minuta, jer se igra samo jedna utakmica.

Švicarci su na papiru slovili za favorita, i bez obzira što u tom klubu postoje problemi oko slaganja uprave, to se nije vidjelo na igračima koji su se od prve minute nametnuli domaćinu.

'Respektiramo svakoga, ali ne bojimo se nikoga', poručivali su iz Osijeka uoči utakmice, ali u prvih 45 minuta domaći nogometaši su na terenu izgledali baš preplašeno.

Na prvi pogodak u mreži hrvatskog predstavnika čekalo se do 18. minute. Stocker je dignuo loptu i u šesnaestercu pronašao Arthura koji je neometan zabio za vodstvo Basela 0:1. Neshvatljivo je da je obrana Osijeka ostavila samog najopasnijeg igrača u gostujućim redovima, koji je bio i upitan, jer je nedavno prebolio koronavirus.

Švicarci su nastavili s napadima, kao da su shvatili da imaju priliku već u prvom dijelu nokautirati Bjeličinu družinu. To im se isplatio u 44. minuti. Pululu je u kaznenom prostoru pronašao Stockera koji je preciznim, prizemnim udarcem udvostručio prednost. I ovoga puta braniči Osijeka zaboravili su na suparničke igrače, a to se u Europi kažnjava...

U drugi dio igrači slavonskog prvoligaša krenuli su puno odlučnije, kao da su na odmoru od trenera dobili 'jezikovu juhu'. Odmah su se dogodile i sporne situacije, ali sudačke odluke nisu išle u njihovu korist.

Naime, u 49. minuti Cabral je gurnuo Žapera, ali mu je sudac pokazao žuti, a ne crveni karton. Dvije minute kasnije Grezda je pao u kaznenom prostoru poslije kontakta sa Stockerom, no 'djelitelj pravde' nije pokazao na bijelu točku, jer u ovoj fazi natjecanja nema VAR-a.

Ako je ta situacija bila dvojbena, zato nije ona iz 66. minute. Kleinheisler je povučen s dvije ruke pred golom Basela, ali je sudac i u ovoj čistoj situaciji ostao nijem te je oštetio Osijek za kazneni udarac.

  • +6
Osijek - Basel, 2. pretkolo Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Bez obzira na tu nepravdu Osijek je i dalje pritiskao, želio je pogodak s kojim bi se vratio u igru, zakomplicirao završnicu, ali mu je 79. minuti i sreća okrenula leđa. Erceg je ostavio loptu za Miéreza koji ju je opalio s nekih 20 metara. Svi su je već vidjeli u golu, ali onda se ukazao golman Basela i uz pomoć vratnice spriječio gol.

Tračak nade ukazao se u 84. minuti, Pilj je iz slobodnjaka pronašao Majstorovića koji je glavom poentirao za 1:2.

Nažalost po ljubitelje hrvatskog nogometa, osječki nogometaši nisu više pronašli način kako da još jednom zatresu mrežu i izbore produžetke te je njihov europski put okončan.

OSIJEK - BASEL 1:2

OSIJEK. Stadion Gradski vrt - bez gledatelja; Sudac: José Luis Munuera Montero (Špa)

Strijelci: 0:1 Cabral (18), 0:2 Stocker (44), 1:2 Majstorović (84)

OSIJEK: Ivušić - Silva, Škorić, Majstorović, Talys - Žaper, Jugović, Kleinheisler (od 76. Pilj) - Bočkaj (od 81. Grgić), Grezda (od 64. Mierez), Erceg

BASEL: Nikolić - Comert, Widmer, Alderete, Pululu (od 70. Vonmoos) - Padula, Campo (od 85. Van Der Werff), Stocker, Frei - Wolfswinkel, Cabral (od 63. Ademi)

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige te pretkola Lige prvaka i Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.