OKONČALI KARIJERE

Oproštaj Kožulja, Strahije, Čača, Maškovića i Marinović

14.12.2008 u 18:32

Bionic
Reading

Prigodnom svečanošću uoči početka zadnjega dana natjecanja na Europskom plivačkom prvenstvu u Rijeci od reprezentacije se službeno oprostilo pet velikih hrvatskih plivača - Gordan Kožulj, Marko Strahija, Ante Mašković, Krešimir Čač i Smiljana Marinović

U emotivnom okruženju pet je hrvatskih najiskusnijih plivača dobilo na poklon kristalne vaze, ali i dugotrajni pljesak cijelog gledališta na bazenu Kantrida. Poklone su im uručili predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, te predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Goran Pavić i Tomislav Karlo.

Kožulj, Strahija i Marinović imali su u Rijeci i oproštajne utrke, a Čač i Mašković već duže vrijeme ne plivaju.

Predvodnik cijele generacije je hrvatski sportaš godine 1999. Gordan Kožulj, koji je nastupio četiri puta na Olimpijskim igrama, osvojio naslov svjetskog prvaka 2000. godine na 200 leđno, te ukupno dva zlata i tri bronce na Europskim prvenstvima.

Strahija je također bio vrhunski leđaš, srebrni sa Svjetskog prvenstva i brončani sa EP-a, kojeg su bolest i nepravedna suspenzija spriječili da postigne još veće uspjehe. I Mašković je također bio leđaš, koji je 2000. bio europskim prvakom na 50 leđno u kratkim bazenima, te dvostruki sudionik finala SP-a koji obnaša dužnost trenera u reprezentaciji, dok je Smiljana Marinović bila 'dobri duh reprezentacije', višestruka hrvatska prvakinja i rekorderka u prsnom stilu, te trostruka sudionica Olimpijskih igara, kao i naš rekorder u mješovitom stilu Krešimir Čač.