LIGA PRVAKA

Oporavljeni Milan čeka uzdrman Real

03.11.2009 u 08:46

Bionic
Reading

U utorak se nastavlja nogometna Liga prvaka utakmicama četvrtog kola u skupinama A, B, C i D. Najzanimljiviji susret očekuje se na San Siru između Milana i Real Madrida, a bit će to i povratak Kakáa na stadion gdje je napravio svoje nogometno ime

Nakon kratke pauze nastavlja se loptanje najboljih nogometnih klubova Europe. Nekoliko je zanimljivih ogleda, no definitivno najveću pažnju će privući ogled velikana Milana i Real Madrida.

Skupina A

Bayern – Bordeaux

Francuski predstavnik u München dolazi praktički u punom sastavu, dok Bavarcima nedostaje nekoliko zvijezda među kojima su i Robben, Ribery i Olić. To je veliki udarac za ambicije Bayerna, no i bez njih jednostavno moraju pobijediti žele li zadržati priključak za vodeći i tako ostati u igri za odlazak u drugi krug.

Maccabi Haifa – Juventus

Izraelska momčad nakon tri utakmice nema ni jedan bod, a vrlo je izgledno da ni u ovom kolu protiv 'stare dame' iz Juventusa neće osjetiti slast pobjede. Juventus je velik favorit u ovom ogledu bez obzira što im nedostaje nekolicina prvotimaca.

Skupina B

Manchester United – CSKA Moskva

U prošlom kolu odigranom u Moskvi 'crveni vragovi' su slavili, a tako bi po svemu sudeći mogao završiti ogled i na Old Traffordu. Alex Ferguson nema prevelikih problema s ozljedama svojih prvotimaca, pa iako neke probleme imaju Vidić i Ferdinand s njima ili bez njih Manchester bi trebao osvojiti nove bodove i tako potvrditi prolazak u drugi krug.

Bešiktaš – Wolfsburg

Mada je turski predstavnik u dosadašnjem dijelu natjecanja osvojio mršav bod, a Wolfsburg četiri, Bešiktaš je i dalje u igri za osvajanje jednog od mjesta koja vode u drugi krug. No za takav uspjeh jednostavno moraju pobijediti njemačkog prvaka. Wolfsburg na noge Bešiktašu dolaze bez Grafitea, no tu je Džeko koji je u stanju riješiti pitanje pobjednika.

Skupina C

Milan – Real Madrid

Definitivno zvjezdani ogled večeri u Ligi prvaka. Na San Siru će ponovno istrčati Kaká koji je ovog ljeta preselio u Real i pitanje je kako će ga dočekati navijači. Milan je svoju snagu pokazao pobijedivši Real u Madridu i ta pobjeda im je bila najava uzlazne forme. S druge strane nogometaši 'kraljevskog kluba' pod stalnim su pritiskom, a loša vijest za trenera Pellegrinija jest činjenica da neće moći na ovoj utakmici računati na Cristiana Ronalda.

Marseille – Zürich

Oba kluba su u dosadašnjem dijelu natjecanja osvojila po tri boda, tako da je sasvim jasno što im ovaj ogled može donijeti. S obzirom na to da su domaćini, Marseille je i favorit u ovom ogledu, no ne bi bilo 'svjetsko čudo' kad bi Zürich osvojio koji bod na Velodromeu.

Skupina D

APOEL – Porto

Porto je na Cipar doputovao bez suspendiranog Gonzaleza i još nekolicine ozlijeđenih igrača, no dosad su pokazali da su izuzetno jaki, tako da je vrlo izgledno da i na gostovanju kod APOEL-a osvoje koji bod. Ciprani su pak osvojili samo jedan bod dosad, a sigurno da žele osvojiti još koji, a prva prilika im je baš protiv Porta.

Atletico – Chelsea

Madridski klub jedno je od najvećih razočaranja Lige prvaka. Nakon tri kola imaju samo jedan bod i leže na dnu svoje skupine. U prošlom kolu ih je Chelsea razbio na Stamford Bridgeu, a sad slijedi 'uzvrat' u Madridu. Pitanje je samo imaju li nogometaši Atletica snage da se izvuku iz krize. Londonci su pak potpuno rasterećeni, a također će njihove navijače razveseliti činjenica da se u momčad vraća Drogba.