SKIJAŠKI 'CIRKUS'

Opet svi pričaju o nevjerojatnom Hirscheru; evo na kakav način je trijumfirao u Kranjskoj Gori

03.03.2018 u 13:56

Bionic
Reading

Najbolji skijaš svijeta Marcel Hirscher slavio je u velelslalomu u Kranjskoj Gori. Austrijanac je još jednom bio nedodirljiv za svoje najveće suparnke

Vodeći skijaš Svjetskog kupa, kojem se smiješi sedma ukupna pobjeda u nizu, nije imao dostojnu konkurenciju na stazi u Sloveniji. Austrijanac je imao najbržu i prvu i drugu vožnju, a njegovo konačno vrijeme iznosilo je 2:20.76.

To je bilo čak za 1,66 sekundi brže od najbližeg pratitelja Norvežanina Henrika Kristoffersena i ludih 2,51 bolje od još jednog majstora skijanja Francuza Alexisa Pinturaulta.

Dvostruki olimpijski pobjednik tako je samo potvrdio svoju dominaciju u Svjetskom kupu, a  posebno u ovoj disciplini u kojoj je bio najbolji i na Igrama u Pjongčangu (uz kombinaciju).

  • +3
Marcel Hirscher na Igrama u Pjongčangu 2018., kombinacija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Hrvatski skijaš Filip Zubčić bio je 26. sa ogromnim zaostatkom za pobjednikom +6,76, a Elias Kolega nije završio prvu vožnju.

U ukupnom poretku Hirscher je na 1394 boda, Kristoferssen ima 1125, još jedan Norvežanin Aksel Lund Svindal je sakupio 716, slijedi Pinturault sa 687, pa opet Norvežanin Kjetil Jansrud sa 665. U veleslalomu Austrijanac ima 620 bodova, Kristoffersen 495, Pinturault 329, a naš Zubčić je 18. s 89.

Isto tako Hirscher je trijumfom u Kranjskoj Gori osigurao svoj 15. Kristalni globus u karijeri, uz šest velikih Globusa namijenjenih ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa, sada ima i pet malih veleslalomskih Globusa, od toga četiri uzastopna, te četiri slalomska.

Dodajmo kako je skijašica iz Lihtenštajna Tina Weirather pobjednica je superveleslaloma za Svjetski kup u Crans Montani, ona je na skraćenoj stazi ostvarila 36 stotinki bolje vrijeme od drugoplasirane Austrijanke Anne Veith, odnosno 38 stotinki od treće Švicarke Wendy Holdener.

U Crans Montanu nisu došle niti Amerikanke Lindsey Vonn, koja pokušava srušiti rekord Šveđanina Ingemara Stenmarka po broju pobjeda u Svjetskom kupu, te Mikaela Shiffrin, koja uvjerljivo vodi u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa.

Nakon super-gja u Crans Montani Shiffrin i dalje ima veliku prednost u Svjetskom kupu sa 1513 bodova, druga je Holdener sa 902, dok je Weirather izbila na treće mjesto sa 797 bodova.