POGLEDAJTE TAJ SLOBODNJAK

Opet se priča o 'bombarderu' Osijeka; bivši prvak Europe u lovu na Petra Bočkaja, a novom golčinom cijena mu je upravo porasla

13.09.2020 u 09:34

Bionic
Reading

U dvoboju četvrtog kola Hrvatski Telekom Prve lige, igranog u Gradskom vrtu, Osijek je svladao Rijeku 3:0, a potez utakmice pripao je Petru Bočkaju

Pod vodstvom novog trenera Nenada Bjelice slavonski prvoligaš stigao je do prvog ligaškog trijumfa pa se u svlačionici ambicioznog hrvatskog prvoligaša lakše diše. Iako je dobar dio pozornosti svojim senzacionalnim dolaskom 'ukrao' Bjelica, jedan igrač u redovima 'plavo-bijelih' opet je na sebe skrenuo pažnju.

U 38. minuti Petar Bočkaj je namjestio loptu nakon 25 metara od Rijekinog gola. Cijela HT Prva liga zna kakvu 'bombu' u nogama ima osječki nogometaš pa tako i vratar Nevistić koji je u živi zid postavio četvoricu igrača. Nije pomoglo. Lopta je preletjela živi zid i završila u gornjem desnom kutu Rijekinog vratara koji je pokušao zaustaviti taj udarac, ali je lopta bila prebrza i preprecizna.

Bilo je to za 2:0, a tom slobodnjaku prethodio je i crveni karton Arsenića pa je utakmica bila prelomljena već u prvom dijelu.

A Bočkaj? On je navikao ubijati golmane dalekometnim projektilima i definitivno je zaslužio pravu priliku u hrvatskoj reprezentaciji pogotovo, jer je nacionalna vrsta nešto tanja na lijevoj strani koju upravo pokriva osječka zvijezda. Nakon utakmica za mladu reprezentaciju 2017. došlo je vrijeme i za debi u A selekciji, ali o tome odlučuje izbornik Zlatko Dalić... No Hrvatska iz slobodnih udaraca od Mikija Rapajića nije imala tako ubojitu ljevicu.

  • +4
Osijek - Rijeka, 4. kolo HT Prve lige, 2020/21 Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Naravno, Bočkaj je već dugo vremena na radaru inozemnih klubova i pitanje je trenutka kada će napustiti Osijek bez obzira na velike ambicije uprave. Ranije se spominjao interes iz Liga petice (Francuska, Italija...), a sada je aktualno zanimanje bivšeg prvaka Europe Celtica iz Glasgowa.

Navodio se iznos od oko tri milijuna eura, ali i u Osijeku nisu s time zadovoljni i ne bi pristali na manje od 4-5 milja. S novim fenomenalnim pogotkom iz slobodnjaka cijena mu je zasigurno još porasla...