ht prva liga

Opća mobilizacija na Rujevici; dolazi Gorica koja je Rijeku pobijedila u posljednja četiri međusobna susreta

26.10.2019 u 11:30

Bionic
Reading

Drugu utakmicu subotnjeg programa 13. kola Hrvatski Telekom Prve lige na Rujevici igraju Rijeka i Gorica (Arenasport 3, 17.30 sati). Problem za domaću momčad je u tome što im momčad iz Velike Gorice baš nikako 'ne leži', nanizali su od njih već četiri poraza u nizu

Rijeka je nakon domaće podjele bodova s Lokomotivom upisala vrijednu pobjedu na gostovanju kod Slaven Belupa, ali Rožmanova momčad nije ostavila dobar dojam u Koprivnici. Zadržala je tom pobjedom Rijeka priključak za Dinamom i Hajdukom, no sada je čeka nova teška utakmica protiv Gorice koja joj tradicionalno uzima bodove.

Rožman se protiv Gorice nada pomoći s tribina.

'Gorica je kompaktna i agresivna ekipa koja se ne predaje, a mi možemo i moramo odgovoriti na sve te stvari. S Goricom imamo lošu prošlost, četiri poraza u zadnja četiri susreta. Po tome se čak može reći da su oni favoriti, ali mi se s tim ne slažemo. Želim da utakmica ide našim putem. Mislim da imamo kvalitetu i želju, a zamolio bih navijače da nam pomognu sa svih tribina pa da svi skupa okrenemo ploču i osvojimo tri boda. U Koprivnici nismo bili na razini, ali mora se razumjeti i igrače kojima nije lako prihvatiti sve ovo tako brzo. Meni je bitno da su igrači svoje greške vidjeli i shvatili, te da su u toj utakmici osvojili tri bitna boda', kaže trener Rijeke, a prenosi Dvoznak.com.

Loša je vijest za Rožmana da mu se u posljednjoj utakmici protiv 'farmaceuta' ozlijedio Acosty, te da mu zbog toga on i branič Velkovski neko vrijeme neće biti na raspolaganju. Tijekom tjedna punim intenzitetom nisu trenirali stoper Župarić, te veznjaci Vuk i Pavičić, stoga je njihov nastup protiv Gorice pod velikim znakom upitnika.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Gorica je u posljednjih pet prvenstvenih utakmica ostvarila tek jednu pobjedu, a nakon trijumfa na gostovanju kod Intera upisala je poraze od Osijeka i Dinama. U oba je navedena susreta Jakirovićeva momčad pružila vrlo dobar otpor favoriziranim suparnicima, a u Osijeku je i znatno oštećena sudačkim odlukama koje su išle u korist domaćinu. Gorica se ove sezone bori s Lokomotivom za peto mjesto i izlazak na europsku scenu, a zbog činjenice da je pobijedila u posljednja četiri okršaja s Rijekom na Rujevicu definitivno ne stiže bez motiva.

Jakirović priželjkuje bodove na Rujevici.

'Znamo koliko je Rijeka opasna na Rujevici, zato sam siguran da će ova utakmica biti i teška i zanimljiva. Oni imaju novog trenera s kojim mi imamo iskustva dok je bio na klupi Domžala, no Rožman nije imao dovoljno vremena da donese svoje ideje i zamisli u značajnijoj mjeri. Gledali smo ih protiv Lokomotive i Slaven Belupa i znamo sve, baš kao što i oni znaju sve o nama. Ključno će biti kakvi ćemo se mi ujutro probuditi, u kakvom raspoloženju, ali znam da ćemo biti dobri. Iza nas su porazi od Osijeka i Dinama, ali da me netko pita kako bi želio da mi momčad igra, rekao bih upravo onako kako smo igrali bez obzira na rezultate. Naravno, moramo smanjiti pogreške i uz više koncentracije profitirat ćemo kroz bodove', kaže trener Gorice.

  • +16
Gorica - Dinamo 12. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Gostovanje na Rujevici zbog ozljeda moraju propustiti Maslowski i Ljubisavljević, a pod znakom upitnika su nastupi Steenvordena i Mathieua koji zbog viroze nisu trenirali posljednjih dana. Manjih problema s ozljedom imao je Krizmanić, te se ne očekuje da će biti u konkurenciji za nastup protiv Rijeke. Očekuje se da će Jakirović momčad postaviti u 4-2-3-1 formaciju, s tim da je upitno hoće li u vrhu napada od prve minute priliku dati N'Diayeu ili Zwolinskom.

Hrvatska 1. liga

Hajduk-Slaven Belupo15:00
Rijeka-Gorica17:30
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb1181225
2.Hajduk1273224
3.Rijeka1164122
4.Osijek1255220
5.Lokomotiva1244416
6.Gorica1243515
7.Inter Zaprešić1325611
8.Istra 19611224610
9.Varaždin1324710
10.Slaven Belupo1231810

Sljedeće utakmice

27.10.Istra 1961-Lokomotiva
27.10.Dinamo Zagreb-Osijek
2.11.Dinamo Zagreb-Inter Zaprešić
2.11.Gorica-Hajduk
3.11.Slaven Belupo-Istra 1961