FRANCUZI U ŠOKU

Onesta: Ovakvi Hrvati su gotovo nepobjedivi

24.01.2012 u 23:09

Bionic
Reading

Nakon ispadanja francuske rukometne reprezentacije iz borbe za medalje na EP-u u Srbiji, francuski novinari pitali su izbornika Claudea Onestu je li to kraj jedne veličanstvene generacije

'Odgovorit ću vam na to pitanje nakon Olimpijskih igara u Londonu. Strpite se još šest mjeseci', odgovorio je konsternirani Francuz nekoliko minuta nakon što je Hrvatska deklasirala njegovu momčad u dvoboju drugog kola skupine II Europskog prvenstva u Srbiji pobijedivši u Novom Sadu 29-22.

Francuzima se dogodilo prvi put nakon 2004. i Olimpijskih igara u Ateni da nisu ušli u polufinale jednoga velikog natjecanja. U Ateni je slavila Červarova Hrvatska. Možda se povijest ponavlja. Također, Francuzi su osvojili sva četiri posljednja velika natjecanja počevši od Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.

'Dali smo sve što smo mogli, ali nije bilo dovoljno. Odigrali smo vrhunsku utakmicu do 45. minute, puno bolju od svega što smo dosad odigrali u Srbiji. Prvo je poluvrijeme za nas bilo iznimno, gotovo savršeno. U drugom nismo izdržali', kazao je Onesta dodavši:

'Protiv sebe imali smo veliku momčad. Hrvatska je pobijedila zasluženo. Danas je bila praktički nepobjediva. Mi nismo imali oružja da bismo se suprotstavili.'

Najbolji svjetski golman Thierry Omeyer, baš kao i Guillaume Gille, čestitali su Hrvatima na pobjedi.

'Trebali smo Hrvate u drugom poluvremenu duže vremena držati na rezultatskoj distanci. Vratili su nam se u utakmicu i preokrenuli rezultat. S time su dobili enormno samopouzdanje. Ovo je veliko razočaranje. Ipak, borili smo se koliko smo mogli', rekao je Omeyer.