ne, nije zdravko...

On je više od 11.000 navijača u Splitu natjerao da skandiraju: Mamić, Mamić!

15.01.2018 u 06:51

Bionic
Reading

Tko čeka, dočeka... Najbolji je to opis onoga što je u nedjelju navečer u splitskoj Spaladium Areni napravio Marko Mamić. Strpljivo je čekao da ga Lino Červar uvede u igru, a kad je dobio priliku, iskoristio ju je na najbolji mogući naći. I to kakav...

Na terenu je bio nešto više od 11 minuta, no u tom je vremenu Marko Mamić zatrpao gol Islanđana. Zabio je četiri gola iz pet pokušaja, od toga je tri zabio u nizu, u trenucima kad je Hrvatska radila rezultatsku razliku za mirnu završnicu i konačnu potvrdu pobjede 29:22.

Učinio je Marko sve to tako da se usred Splita, iz više od 11.000 grla u Spaladium Areni orilo 'Mamić, Mamić!'. Da, teško da ćete u Splitu, kao i u ostalome dijelu Dalmacije, ikada čuti da netko skandira Mamiću. Onom nogometnom, naravno... Ali zato rukometaši imaju poseban status, za njih prepreka nema.

I tako je Marko s četiri gola 'razbio' prokletstvo Mamićevih, u Splitu... Sjajno, ma savršeno.

'Ne znam što da kažem. Sjajan osjećaj, baš sjajan... Čestitam splitskoj publici, izuzetna je. Hvala im na svemu', rekao je nakon utakmice Mamić i nastavio:

'Svi smo spremni, dobri smo i kad netko od nas dobije priliku, dokaže se. Imamo stvarno dobru ekipu, dišemo kao jedan.'

Marko je svoju rolu protiv Islanđana odigrao savršeno. Pokazao se kao Červarov jocker koji je doslovno dotukao protivnika i zaslužio ovacije s tribina. Koliko je lakše igrati uz takvu podršku?

  • +24
EP u rukometu, skupina A, 2. kolo, Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Zaista puno lakše, pogotovo ovo što sam ja sad odigrao. Uđeš, osjećaš se opuštenije, lakše... Istina, vodili smo pa je bilo i lakše, no puno nam znače ovakvi navijači. Ako ćemo imati ovakvu podršku i protiv Švedske...', kaže Mamić i zaključuje:

'Činjenica je da imamo još dosta prostora za napredak u igri, iz utakmice u utakmicu može biti samo bolje. Na dobrom smo putu, ali ima još puno utakmica, čeka nas dosta posla...'

  • +11
Navijači na utakmici Island - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL