OBOŽAVA BOŽJI GRAD

On je najhrabrija NBA zvijezda! Otišao na hakl u favelu

17.08.2016 u 23:42

Bionic
Reading

Zvijezda američke košarkaške reprezentacije i New York Knicksa Carmelo Anthony (32) posjetio je jednu od favela Rio de Janeira kako bi odigrao 'hakl' s lokalnim klincima.

'Obožavam film Božji grad. Gledao sam ga možda 100 puta. Nakon posjeta faveli Santa Marta, moram vam priznati da film realan', kazao je Anthony.

Božji grad (Cidade de Deus) opisuje život u opasnoj četvrti Božji grad na jugu Rio de Janeira. Film se posebno bavi trgovinom droge, kriminalom i ubojstvima. Uobičajena su ubojstva na ulicama i sudjelovanje djece u raspačavanju droge. Radnja filma vrti se oko sukoba suprostavljenih skupina narkomafije, u kojima sudjeluju i djeca.

Mnogi glumci pojavljuju se prvi put na filmu i zapravo su stanovnici favela. Film je bio nominiran za Oscara 2004. godine u više kategorija, a osvojio je brojne međunarodne filmske nagrade.

Anthony je priznao kako se odlično zabavio igrajući košarku na jednom od lokalnih igrališta.

'Posjet faveli je bio visoko na listi stvari koje moram vidjeti u Rio de Janeiru. Otkrio sam da ovaj dio grada ljuti smatraju opasnim, jezivim i zastrašujućim, no za mene je to bio jedan ugodan posjet, kao da sam kod kuće', dodao je Anthony koji je odrastao u jednom od najopasnijih kvartova Baltimorea.

'U favelu smo došli bez policijske pratnje. Došao sam u pratnji lokalnih ljudi i uživao sam u njihovom druženju', kazao je Anthony, prvi američki košarkaš koji je sudjelovao na četirima olimpijskim igrama.