NA TRENINGU FRANCUZA

Omeyer otkrivao tajnu kako zaustaviti Hrvate

28.03.2011 u 12:59

Bionic
Reading

Francuskoj nogometnoj reprezentaciji u nedjelju je stiglo pojačanje između vratnica. Na treningu se pojavio rukometni vratar Thierry Omeyer

Thierry Omeyer svojim je obranama izluđivao hrvatske rukometaše te je bio najveći adut Francuza u međusobnim ogledima. Njegove predstave protiv Hrvata nisu neopaženo prošle ni kod francuskog nogometnog izbornika.

Laurent Blanc je pozvao Omeyera da im se pridruži na treningu, a on je taj poziv prihvatio. Također, sa zadovoljstvom je stao na puno veći gol te popričao i udijelio savjete svojim kolegama po struci Cedricu Carrassu i Hugu Llorisu.

'Razlika između rukometa i nogometa je velika. Za mene je ovaj gol prevelik. Nemam ja dečke što naučiti, nije to isto', rekao je skromni Omeyer.

Inače, Omeyer se na treningu 'tricolora' pojavio u društvu prijatelja i bivšeg vratara francuske nogometne vrste Fabiena Bartheza koji se prošlog tjedan okliznuo u kupaonici i završio je na štakama.

'Rukometna reprezentacija je sretna što već godinama ima tako kvalitetnog vratara. Niti nogometna reprezentacija nema previše razloga za brigu s čuvarima mreže,' kazao je Barthez koji je na vratima francuske vrste osvojio svjetski (1998) i europski (2000) naslov.

Treningu je prisustvovalo i 50-tak dječaka i djevojčica u dobi o osam do 12 godina iz obližnje škole u St. Denisu.

Podsjetimo 'galske pijetlove' u utorak očekuje prijateljski susret s Hrvatskom na Stade de Franceu (21 sat).