JOŠ NIJE KASNO

Olimpijski prvak bio je korak do UFC-a

01.09.2011 u 17:49

Bionic
Reading

Kurt Angle poznato je ime u hrvačkom svijetu. Amerikanac bio je osvajač zlatne olimpijske medalje 1996, a sada zabavlja svijet u ulozi kečera. Na leđima su mu 42 godine, ali ovaj snagator razmišlja o novom nastupu na Olimpijskim igrama, kao i o tome da se uključi u MMA

Vrhunac karijere Kurta Anglea bila je Atlanta. U tome gradu ovaj hrvač prvo je 1995. postao svjetski prvak, a godinu dana kasnije olimpijski pobjednik, i to s teško ozlijeđenim vratom.

Nakon toga se bacio u kečere, gdje je u SAD-u došao do statusa zvijezde. No, ni to mu nije dosta. Angle želi još jednu medalju s Igara. Kontaktirao je Američki hrvački savez te mu poručio da želi u London.

'Pitali su me jesam li ozbiljan. Kada sam im rekao 'da', poručili su mi da me trebaju u reprezentaciji i da od mene očekuju medalju', otkrio je Angle koji se već gotovo pola godine sprema za hrvačke izazove kako bi se dokopao mjesta u timu SAD-a.

Snažni Amerikanac koji se je borio u kategoriji do 100 kilograma snimio je i jedan film o slobodnoj borbi u kojem je glumio nepobjedivog Rusa. Nakon toga je dobio želju i da se okuša u kavezu.

'Razmišljao sam o povlačenju iz hrvanja, imao sam i probleme sa suprugom, pa sam se želio maknuti dalje od svega. Kontaktirao sam Danu White koji mi je dao ponudu, a liječnički pregled je prošao dobro', rekao je Angle.

Ipak, dogovor nije postignut. Uvjeti kada je morao u kavez nisu mu se svidjeli:

'Željeli su da budem spreman za četiri i pol tjedna, a ja sam zahtijevao tri do šest mjeseci. Mislim da bih bio spreman pobijediti i za taj kratak period priprema, ali želio sam u UFC ući u vrhuncu forme.'

Tko zna, možda se nakon nove olimpijske medalje Angle na kraju okuša i u nemilosrdnim borbama MMA svijeta iako su dani kada je bio na vrhuncu karijere daleko iza njega.

Kurtova borba vrijedna olimpijskog zlata

Kurt Angle u kečerskom meču