I JA ĆU BITI OLIMPIJAC

Olimpijski plamen za 320 mališna iz osam vrtića

10.05.2012 u 09:08

Bionic
Reading

Sportski park Mladosti ugostio je najmlađe sudionike u sklopu tradicionalnog olimpijskog festivala dječjih vrtića grada Zagreba

Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve na atletskom stadionu Mladosti uza Savu organizirao je 11. olimpijski festival dječjih vrtića, koji je okupio 320 djevojčica i dječaka. Oni su bacali loptice u dalj, trčali, igrali mali nogomet i skakali u dalj. Priredbu su otvorili Zoran Kovačević uime Zagrebačkog sportskog saveza i prof. dr. Mirna Andrijašević uime Zagrebačkog saveza sportske rekreacije Sport za sve.

Da bi sve bilo u olimpijskom tonu, zapaljena je i vatra, a svaki sudionik nagrađen je medaljom. U organizacijskom odboru bili su Mario Pilaš (predsjednik gradskog saveza Sporta za sve), Milan Špalj (tajnik), Zoran Kovačević (Zagrebački sportski savez) i Danijel Jurakić (Kinezološki fakultet) te voditelji dječjih vrtića Anka Požnjak Malobabić (Bukovac), Anita Kolarić (Cvrčak), Katarina Tadić (Iskrica), Silvana Bagarić (Maksimir), Dunja Čuljak (Potočnica), Boris Ložnjak (Šegrt Hlapić), Kristina Grbić (Trnoružica) i Damir Kučan (Vedri dani).

Voditelji programa pod geslom 'I ja ću biti olimpijac' bili su Stipe Kraljević, Valentina Novosel, Ivana Braja, Iva Špalj i Zdravko Stefanovski. Pravedni suci bili su studenti Kineziološkog fakulteta.

Hrvatski olimpijski odbor potaknuo je organiziranje olimpijskih festivala dječjih vrtića 2002. Akcija je zaživjela uz potporu Zagrebačkog sportskog saveza i Zagrebačkog saveza sportske rekreacije Sport za sve.
Za osobe srednje dobi i mladež Zagrebački savez sportske rekreacije organizira besplatne vježbe iz aerobike po gradskim četvrtima od rujna do lipnja, a za starije osobe korektivnu gimnastiku.

Istodobno, u Maksimiru i Tuškancu te na Jarunu i Bundeku zainteresirani se mogu besplatno baviti nordijskim hodanjem pod nadzorom stručnih voditelja.

Na Zimskom plivalištu Mladosti, u Utrini i na plivalištu Mladosti uza Savu rekreativci mogu plivati uz novčanu naknadu. Dvomjesečna karta stoji 100 kuna. Sve obavijesti mogu se doznati u Zagrebačkom sportskom savezu Sport za sve u Ulici grada Vukovara 284 i/ili telefonski na broj 01/6398-613.