UZOR NOGOMETAŠI

Olimpijske igre bez NBA zvijezda

01.06.2012 u 15:19

Bionic
Reading

NBA glavešine predložit će čelnicima FIBA-e da u budućnosti na Olimpijskim igrama igraju reprezentacije s košarkašima do 23 godine, po uzoru na nogometaše

Prošlo je 20 godina otkada Amerikanci na Olimpijske igre šalju NBA košarkaše, dakle ono najbolje što imaju u svojem dvorištu. Tako će biti i u Londonu, ali moglo bi to biti zadnji put da na najvećem sportskom događaju gledamo vrhunske NBA zvijezde.

Naime, David Stern i njegov zamjenik Adam Silver su na novinskoj konferenciji nakon drafta izjavili da bi voljeli da olimpijski košarkaški turnir igraju nacionalne vrste s mladim igračima kako najbolji igrači svijeta ne bi 'izgorjeli'.

Njih dvojica ističu da su vlasnici klubova sve nezadovoljniji zbog puštanja igrača na reprezentativne akcije za Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo te da sami reprezentativci sve teže izdržavaju naporan ritam u kojem nemaju slobodno ljeto.

Zato će vodstvo NBA lige nakon Igara u Londonu sjesti za stol s glavnim ljudima FIBA-e da bi nešto učinili po tome pitanju, a prijedlog bi mogao biti da se kopira model iz nogometa. Kao što je poznato, države na nogometni olimpijski turnir šalju igrače do 23 godine, a samo tri mogu biti starija od te dobne granice.