NES(P)RETNI 'MEDVJEDI'

Olimpija u Zagrebu uzela oba boda nakon produžetka

30.09.2011 u 21:38

Bionic
Reading

Hokejaši ljubljanske Olimpije nadvisili su Medveščak u zagrebačkom Domu sportova pobjedničkim golom sredinom produžetka. Nažalost, 'medvjedi' su tako i dalje ostali bez 'čiste' pobjede na svom ledu

Drugoplasirana ekipa Ebela gostovala je u petak u Domu sportova. Ljubljanska Olimpija, pojačana s 50-ak navijača, u Ledenoj dvorani iskazala se kao izvrsna momčad koja ne 'tone' kad je u rezultatskom minusu i ako mladi igrači iz slovenske metropole, uz vrlo dobre strance, izdrže jak ritam utakmica, bit će definitivno pri samom vrhu uoči doigravanja.

Medveščak je odigrao vrlo dobru utakmicu, no dovoljnu tek za 2:2 u 'regularnih' 60 minuta, a u produžetku, s dva igrača manje na ledu domaćini nisu izdržali.

'Medvjedi' su poveli na samom startu susreta kad je Tom Zanoški iskoristio lijepo dodavanje Davida Brinea, no gosti su izjednačili s igračem manje pet minuta kasnije. Srećom, nošeni publikom, domaćini su se vrlo brzo pribrali i već samo 44 sekunde od primljenog gola iskoristili igrača više. Strijelac je bio Robby Sandrock nakon dodavanja Ryana Kinasewicha i Toma Zanoškog. Golijadi u prvoj trećini tu nije bio kraj; Slovenci su izjednačili tri minute prije kraja kad je Aleš Mušić pogodio za 2:2.

U preostale dvije trećine gledali smo lijep hokej s dosta prilika na obje strane, no mreže su ipak mirovale. Na kraju, nakon samo dvije minute i 18 sekundi produžetka Aleš Mušič zabio je i svoj drugi pogodak i osigurao Ljubljančanima oba boda.