ABA LIGA

Olimpija u produžetku slomila Zagreb

23.10.2011 u 21:24

Bionic
Reading

'Mravi' iz Trnskog ubilježili su i drugi uzastopni poraz u kratkom vremenu. Nakon što su teško stradali u prvom kolu Eurolige, igrači trenera Androića poraženi su i protiv Olimpje u četvrtom kolu regionalne ABA lige

Košarkaši Zagreba CO u susretu su 4. kola regionalne ABA lige izgubili u Ljubljani od Union Olimpije sa 90-91 (28-24, 16-18, 20-20, 20-22; 6-7) nakon produžetka.

Igrač utakmice bio je hrvatski reprezentativac u majici zmajčeka Damir Markota (24 koša, 10 skokova - 4 napadačka).

Kod zagrebaša prednjačio je kapetan Simon (19 koševa, 8 skokova, 6 asistencija), a solidnu partiju pružio je iskusni Mulaomerović (14 koševa). NBA-jevac May zabio je 18 koševa, pa tako i onaj za produžetak, ali je i u 'pripetavanju' promašio dva slobodna bacanja baš kao i Simon.

Tragičar dodatnih pet minuta bio je i Heytvelt koji je na 90:90 izgubio loptu, a potom napravio nesportski prekršaj na Woodsideu koji zabija jedno bacanje za pobjedu. No, taj isti Woodside promašio je potom oba bacanja pa su mravi 10 sekundi prije kraja imali napad za pobjedu.

Nažalost, dojučerašnji zmajček Ožbolt krenuo je u solo akciju i pri tome ostao zatvoren za kvalitetan šut. Povuklo ga srce, htio se dokazati protiv kluba koji ga više nije htio, no u tome nije uspio.

Zagreb CO sada ima jednu pobjedu i tri poraza, dok Union Olimpija ima četiri pobjede.