HRVATSKA SVLAČIONICA

Olić zabio za Bilića, igrači još uvijek oprezni

12.11.2011 u 09:18

Bionic
Reading

'Kockasti' su protutnjali Istanbulom i iza sebe ostavili uplakane Turke. Predstavom su bili zadovoljni i oni koji su najzaslužniji za veličanstveni trijumf koji je Hrvatskoj otvorio širom vrata Europskog prvenstva

Mediji hrvatskim igračima u petak navečer nisu bili neprijatelji. Igrači su rado stali pred novinarske mikrofone i evo njihovih razmišljanja.

Ivica Olić:
'Očekivao sam odličnu utakmicu, jer smo stvarno izvrsno radili na treninzima. Hvala izborniku što mi je dao povjerenje, a ovaj je gol došao kao šećer, kao šlag na tortu i nagrada za moj silni trud i rad nakon ozljeda. Posvećujem ga Biliću. Iako imamo veliku prednost, ništa još nije gotovo, ne treba nam euforija!

Luka Modrić:
Odigrali smo fenomenalnu utakmicu, sve što smo dogovorili u svlačionici, pretočili smo na travnjak. Nakon dugo vremena to je izgledalo odlično, presretni smo, kad ovako igramo, onda možemo stvarno biti ravnopravni svakome. Moramo se dobro odmoriti i pripremiti se za uzvrat. Ne smije biti opuštanja, jer bi to moglo biti kobno.

Mario Mandžukić:
Sretan sam, odigrali smo odlično i zasluženo pobijedili. Opet smo pokazali da možemo biti najbolji kad je najteže, dali smo svoj maksimum, trčali smo i 'ginuli' jedan za drugoga i ta su tri gola bila nagrada za silni trud. Vjerujem da se Atena više nikad neće ponoviti, ovo je pokazatelj kako trebamo igrati.

Ivan Rakitić: Zaslužili smo ovakvu pobjedu, odigrali smo fenomenalno i čvrsto, ali ne smijemo pasti u euforiju. Turci će u Zagrebu krenuti na sve ili ništa, a mi moramo biti pametni i strpljivi i mirno dovršiti posao. Turci su željeli, trudili su se, ali im nismo dopustili da razviju igru. Veselimo se i uživajmo.

Turska - Hrvatska 0:3