ŠEST GOLOVA NAŠIH

Olić opet zabio, Lakić i Mandžo pune mreže

10.07.2011 u 12:56

Bionic
Reading

I u drugoj utakmici nakon osam i pol mjeseci stanke, Ivica Olić je zatresao mrežu, a uspješnu seriju nastavlja i hrvatski napadački dvojac u Wolfsburgu

Posljednjeg dana priprema u talijanskoj regiji Trentino, Bayern je u Arcu svladao reprezentaciju Katara sa 4:2 (2:0), a Olić je u 83. minuti zabio pogodak za 4:1, udarcem lijevom nogom sa 14 metara. Timoščuk je izveo slobodni udarac s 25 metara, lopta je pogodila braniča Katara i odbila se baš u noge našeg napadača, čija je ljevica bila neumoljiva. Olić je, inače, na travnjaku bio zadnjih pola sata, u 60. minuti zamijenio je Thomasa Müllera, dok je naš drugi reprezentativac u Bayernu, Danijel Pranjić, odigrao cijelo drugo poluvrijeme. Pranjić je ušao umjesto Badstubera, a opet je igrao zadnjeg veznog na lijevoj strani.

'Baš me krenulo, postajem stroj za golove, ha, ha! Na svakoj utakmici zabijam, prosjek će mi u novoj sezoni biti fantastičan. Moram zabijati, ta je namučena lijeva noga zaslužila da sad trese mreže,' presretan je bio Olić nakon dvoboja. 
'Najvažnije je da me ništa ne boli, sjajno se osjećam. Nisam čak ni toliko umoran, iz dana u dan mi je sve bolje. Ove sam dvije utakmice odigrao zadnjih pola sata, u sljedećoj bih mogao dobiti i poluvrijeme, barem se nadam,' kaže Olić.

U dva navrata, u 22. i 67. minuti, sudac Mery prekidao je dvoboj zbog petominutne stanke za osvježavanje igrača, uvjeti za igru doista su zbog vrućine bili nehumani.

'Ne sjećam se kad sam zadnji put igrao po ovakvoj sparini, nismo mogli doći do zraka,' rekao nam je Olić.

A Olić će pripreme u Riva del Gardi zauvijek pamtiti. 'Kako ne! Bilo je naporno, užasno vruće, ali sve sam izdržao i napokon odigrao dvije utakmice. I zabio dva gola, ljepši tjedan nisam mogao ni zamisliti,' iskren je Olić.

Wolfsburg je sa 16:2 pregazio amatere regije Bismark. Tri je gola za pobjednike zabio Srđan Lakić, koji je odigrao prvo poluvrijeme. Mario Mandžukić odigrao je drugo i postigao dva pogotka.