STRAH OD PROMAŠAJA

Olić: Nitko od suigrača nije želio pucati

20.05.2012 u 10:12

Bionic
Reading

Ivica Olić se nadao kako će Bayern napustiti s titulom europskog prvaka, ali je i drugi put u tri godine ostao bez trofeja s 'velikim ušima'. Hrvatskom reprezentativcu je Petr Čech obranio jedanaesterac

Olić je završio svoju igračku epizodu u Bayernu. Navijači bavarskog diva pamtit će ga po velikoj borbenosti i želji koju je iskazivao na travnjaku u dresu minhenske momčadi, ali nažalost i po detalju iz posljednje utakmice.

Hrvatski napadač je bio jedan od izvođača kod lutrije jedanaesteraca i samo je njemu Chelseajev vratar obranio udarac (Schweinsteiger je pogodio vratnicu).

'Nisam loše pucao, ali je pogodio stranu', rekao je utučeni Olić za SN te je otkrio koliko je bilo straha kod njegovih suigrača prije konačne odluke s bijele točke.

'Žalim, žalim, zaista jako. Izgubili smo finale i prije dvije godine, ali nismo bili ovako dominantni. Jedanaesterci su uvijek lutrija i strašno mi je žao što sam promašio. No nitko nije želio pucati, ni Kroos ni Timoščuk. Ja sam prihvatio', rekao je Olić.

'Više žalim zbog one prilike za Van Buytena.'

Tuga je prevelika.

'Ovo je strašan osjećaj. Dominirali smo cijelu utakmicu. Imali smo toliko šansi i morali smo pobijediti. Nismo ostali fokusirani kod penala. Chelsea je osvojio, nije bitno je li to zasluženo ili ne. Treba im čestitati. Meni je najviše žao što se ovako rastajem od Bayerna.'

Trenuci odluke