PRVI OTKAZ BUNDESLIGE

Olić i Lakić ostali bez trenera, Magatha bojkotirali igrači

25.10.2012 u 15:00

Bionic
Reading

Najrigorozniji trener Bundeslige, Felix Magath, više nije na čelu Wolfsburga. Tako će momčad, za koju igraju Ivica Olić i Srđan Lakić, sljedećih nekoliko dana voditi trener amaterske ekipe Lorenz-Günther Köstner, a kao jedan od kandidata za to mjesto se spominje i Berndt Schuster

Felix Magath, koji je dosad obnašao funkciju 'velikog gazde' u Vučjem Gradu (osim pozicije trenera, obnašao je i onu sportskog direktora), mora pakirati kofere nakon samo osam kola, jer  Wolfsburg sa samo pet bodova stoji na samom dnu Bundeslige.

Po raznim njemačkim medijima posljednjih se tjedana sve češće moglo čuti negodovanje igrača, nezadovoljnih metodama rada Felixa Magatha.

'Kada igrači na terenu trče toliko malo koliko su to činili igrači Wolfsburga, onda su ili premoreni od napornih treninga ili namjerno igraju protiv svoga trenera', izjavio je direktor Bayerna Uli Hoeness, koji je svojevremeno Magathu uručio otkaz kada je bio trener kluba iz Münchena.

Spomenimo na kraju da je Magath prošlog proljeća u Wolfsburg došao u ulozi spasitelja, a odlazi kao trener čiji će odlazak vjerojatno proslaviti mnogi igrači.