russell meta uvreda

Ogorčeni Poljaci zbog Kubice silno zamrzili jednog od najvećih talenata Formule 1

20.08.2019 u 09:40

Bionic
Reading

George Russell požalio se na poruke pune mržnje koje dobiva od poljskih navijača Roberta Kubice, uvjerenih da Williams preferira Britanca koji s lakoćom pobjeđuje timskog kolegu…

Mladi 21-godišnji bivši prvak Formule 2 u svojoj debitantskoj sezoni u elitnom automobilističkom natjecanju možda se s Williamsom bori za 'mrvice' u svakoj utrci, ali ostavio je vrlo dobar dojam na stručnjake.

  • +10
Formula 1, VN Mađarske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

To može zahvaliti svojoj dominaciji u odnosu na timskog kolegu Roberta Kubicu kojeg je pobijedio u svih 12 kvalifikacija ove sezone, a i u većini utrka.

Iako je na kraju Poljak završio ispred Russella u ukupnom poretku, zahvaljujući sretno osvojenom bodu na ludoj utrci u Hockenheimu, nije to realno stanje stvari, a veliki talent požalio se na veliku količinu mržnje koju prima od poljskih ljubitelja Formule 1, uvjerenih da mu Williams daje bolji bolid nego njihovom ljubimcu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

'Malo je bolno da su 50 posto komentara ispadi mržnje od poljskih navijača, dok me ostatak podržava. Doduše, najvažnije mi je što misle u Williamsu o meni, kao i u Mercedesu. No, želim i poštovanje izvana,' priznao je George Russell za Motosport pa dodao:

'Nisam još naišao na nekog tko me ne poštuje, a da nije iz Poljske. No, prihvaćam ovu situaciju i nadam se da ću jednog dana imati jednako strastvene navijače kao i on.'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Ovog juniora Mercedesa već se povezuje s prelaskom u kokpit 'srebrne strijele' u budućnosti, no on je i dalje čvrsto na zemlji.

'Mislim da sam odradio dobar posao na nekim utrkama i ne tako dobar na drugima,' naglašava Russell koji se nada konkurentnijem bolidu već sljedeće sezone u Formuli 1…