AMERIKANCI ODABRALI

Ogled Dinama i Hajduka među 20 derbija svijeta

20.09.2010 u 20:28

Bionic
Reading

Američki sportski portal bleacherreport.com napravio je popis 20 najvećih nogometnih derbija na svijetu, a među izabrane utakmice uvršten je i derbi Dinama i Hajduka

Iako Amerikanci tradicionalno nisu skloni nogometu, ipak tamošnji sportski portali prate svjetsku nogometnu scenu. Tako je portal bleacherreport.com uvrstio najveći hrvatski derbi, onaj između Hajduka i Dinama, među 20 najvećih na svijetu.

'Vječni derbi između dva najveća i najpopularnija hrvatska nogometna kluba – Dinama i Hajduka. Te utakmice su uvijek pune mržnje i suparništva među njima', stoji u objašnjenju. Također je spomenuta zanimljivost da je Niko Kranjčar igrao derbije za oba kluba.

Na popisu najvećih nogometnih derbija svijeta jest i onaj između Reala i Barcelone, a spomenut je i Robert Prosinečki kao jedan od rijetkih nogometaša koji su igrali derbije za oba sastava.

Tu su još portugalski derbi Porta i Benfice, River Plate i Boca Juniorsa (Argentina), Olympiacosa i Panathinaikosa (Grčka), Manchester Uniteda i Liverpoola (Engleska), Partizana i Crvene zvezde (Srbija), Intera i Milana (Italija) te drugi.