dosta mu je karantene

Oglasio se veliki 'Mali zeleni'; Diego Maradona zaželio se nogometa i jedva čeka nastavak sezone

26.04.2020 u 17:42

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona (59) izjavio je kako je željan nogometa i kako jedva čeka povratak na klupu argentinskog prvoligaša Gimnasia y Esgrima La Plate (CGE)

Argentinski nogomet je suspendiran od 16. ožujka uslijed globalne pandemije koronavirusa, a čelnici saveza tek moraju naznačiti kada bi se lokalna natjecanja mogla nastaviti.

'Nalazimo se u čudnoj situaciji i mi ovdje, ali i u cijelom svijetu', rekao je Diego Maradona (59) u razgovoru za El Dia de La Plata.

'Radujem se što ću se vratiti u naš trening kamp Estancia Chica kako bih ponovno radio s mojim dečkima. Bit će to kao kad vidite djevojku nakon odmora. Predugo smo zatvoreni, dosta je bilo...', dodao je argentinski nogometni majstor.

Maradona je pristaše La Plate usporedio s navijačima Napolija, čiji je dres nosio od 1984. do 1991. godine osvojivši dva 'scudetta' i Kup UEFA.

'Imam lijepe odnose s navijačima Gimnasije. Podsjećaju me na Napolijeve navijače zbog njihove strasti i odanosti', dodao je Maradona.

Maradona je CGE preuzeo u rujnu dok se nalazio u zoni ispadanja. Međutim, pod njegovim vodstvom momčad je napredovala za pet mjesta i trenutačno se nalazi na 19. mjestu lige sa 24 kluba.

'Uz posao koji smo radili, nisam sumnjao da ćemo ispasti iz lige. Trudit ćemo se kako bi bili spremni za svaki mogući scenarij nastavka sezone', kazao je 59-godišnji Maradona.