SLUČAJ SILOVANJE

Oglasio se Ronaldov odvjetnik; evo kako je objasnio uplatu od 375.000 dolara za šutnju djevojke

11.10.2018 u 14:47

Bionic
Reading

'Slučaj Cristiano Ronaldo', kojeg je Amerikanka optužila za silovanje, dobio je novi nastavak. Oglasio se Ronaldov odvjetnik te je potvrdio kako je Portugalac uplatio djevojci iznos od 375.000 dolara za šutnju

Posljednjih tjedana o zvijezdi torinskog Juventusa Cristianu Ronaldu više se piše kada je u pitanju njegov privatni život, a puno manje kada je riječ o nogometu.

Nakon što ga je krajem rujna u razgovoru za njemački tjednik Der Spiegel Amerikanka Kathryn Mayorga javno optužila za silovanje ubrzo se oglasio i sam Ronaldo.

'Odlučno odbacujem sve optužbe. Silovanje je gnjusan zločin koji se protivi svemu onome u što vjerujem', napisao je Ronaldo na Twitteru.

Idemo redom; Amerikanka tvrdi kako se silovanje dogodilo 12. lipnja 2009. godine u hotelu Palms u Las Vegasu u američkoj saveznoj državi Nevadi. Ronaldo i Mayorga upoznali su se u jednom klubu u Las Vegasu, nakon čega su nastavili druženje u njegovom hotelskom apartmanu. Prema njenim navodima, prisilio ju je na seks tako što ju je ugurao u spavaću sobu te silovao.

Osam godina kasnije u SAD-u je otvoren 'slučaj Ronaldo'…

Ubrzo nakon što se Mayorga oglasila 33-godišnji Ronaldo demantirao je optužbe za silovanje, ali se cijelo vrijeme u medijima pojavljivala informacija kako joj je sljedeće godine isplatio 375.000 dolara za šutnju. Međutim osam godina kasnije šutnja je prestala i djevojka je odlučila sve reći medijima.

Stoga se po pitanju sporne uplate oglasio i Ronaldov odvjetnik Peter Christiansen.

'Ronaldo ne poriče kako je pristao sklopiti sporazum, ali taj sporazum ni u kom slučaju nije priznanje krivnje. Tada je to napravio kako bi se spriječio pokušaj uništavanja njegovog ugleda, stečenog zahvaljujući teškom radu, sportskim sposobnostima i primjerenom ponašanju. Nažalost, sada je uključen u parnicu koja je vrlo česta u Sjedinjenim Američkim Državama', kazao je Christiansen, dodavši usput kako su 'navodni službeni dokumenti s Ronaldovim izjavama koji su stigli do medija – lažirani'.

Činjenica kako u američkoj saveznoj državi Nevada optužba za silovanje ne zastarijeva Ronaldu naravno ne ide u prilog, ali bi ključnu ulogu mogli imati svjedoci. Tako je otprije poznato kako su Ronaldovi prijatelji, koji su bili u apartmanu, izjavili da Mayorga nije izgledala nimalo potreseno kad je izašla iz Ronaldove sobe.

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL
  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Profimedia / Autor: N.N.