Pogodio sutkinju

Oglasio se Novak Đoković nakon što je zbog nepromišljenog poteza diskvalificiran s US Opena: Ovo me čini tužnim i praznim...

07.09.2020 u 09:23

Bionic
Reading

Nakon što je najbolji tenisač svijeta Novak Đoković diskvalificiran s US Opena jer je linijsku sutkinju pogodio u vrat ljutito je napustio teniski centar u New Yorku i nije se pojavio na konferenciji za medije

Kao bomba odjeknula je vijest kako je tijekom meča na US Openu nervozni Novak Đoković, kada je Pablo Carreno Busta došao do breaka i vodstva 6:5 u prvom setu, izgubio živce te je nenamjerno opalio lopticu koja je pogodila linijsku sutkinju u vrat. Odmah se ispričao, ali mu je glavni sudac, prema pravilima, morao reći da je automatski diskvalificiran.

Čak mu prijeti i financijska kazna, a možda i gubitak bodova. Snimka se ubrzo pojavila na društvenim mrežama (nositelj TV prava suvlasnik je snimke, op.a.) i mišljenja su podijeljena.

No zbog ovog nepromišljenog poteza najviše žali što neće imati priliku osvojiti još jedan grand slam turnir…

Vijest je šokirala sve ljubitelje tenisa, a nešto kasnije putem društvenih mreža Đoković se ipak oglasio.

  • +7
Novak Đoković, US Open 2020., diskvalifikacija, sutkinja Izvor: EPA / Autor: JASON SZENES

'Cijela ova situacija čini me zaista tužnim i praznim. Provjerio sam kako se osjeća linijska sutkinja i, prema informacijama koje sam dobio, osjeća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno.

Želim da ovo neugodno iskustvo, diskvalifikaciju s turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovjek, ali i tenisač. Ispričavam se organizatorima US Opena. Jako sam zahvalan svom timu i obitelji što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvijek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve', piše u Đokovićevoj poruci.