ponosan na igrače

Oglasio se i izbornik Tucak koji nije smio voditi Hrvatsku u borbi za broncu

29.07.2018 u 09:54

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpoliski izbornik Ivica Tucak poručio je svojim igračima da je osvajanje bronce ove subote bio veliki rezultat, a medalja za reprezentaciju ima zlatan sjaj...

Naš strateg nije mogao voditi reprezentaciju u dvoboju protiv Italije ove subote, jer je isključen u polufinalu protiv Srbije i zbog toga suspendiran uoči borbe za broncu, što je pomoćni trener Mile Smodlaka opisao kao nedopustivo, obrušivši se na suđenje na Europskom prvenstvu.

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatske je i bez izbornika svladala moćnog protivnika 10:8 i nastavila niz osvojenih medalja, što je oduševilo prvog čovjeka naše izabrane vrste.

'Neposredno pred odlazak na utakmicu rekao sam momcima da ova medalja za nas ima zlatan sjaj i moramo napraviti sve da je uzmemo. Zaista od srca komplimenti momcima, odigrali su fantastičnu utakmicu, ovo je veliki rezultat za nas, bez obzira što nije zlato, ne može uvijek biti zlato. Čestitam stožeru i mojim momcima, odigrali smo briljantnu utakmicu, uspjeli smo se dignuti ova dva dana,' izjavio je Ivica Tucak za HRT pa se osvrnuo na polufinale sa Srbijom i dao svoju konačnu ocjenu turnira:

'Nema žala, dogodilo se što se dogodilo. Nismo imali dovoljno snage i koncentracije protiv fantastičnog protivnika. Ja ih silno respektiram, iako znam da ih možemo dobiti i da ćemo ih ponovo jednom dobiti. Nema vraćanja na to. Ovo je jedan veliki rezultat za nas. Odigrali smo jedan fantastičan turnir s pet pobjeda i jednim porazom, na ponašanje igrača i njihov karakter moram biti ponosan. Ja sam presretan, ali na ovome nećemo stati.'