neuništivi kapetan

Oduševljeni Carlo Ancelotti otkrio zašto Luka Modrić igra na tako visokom nivou: Znate, on je igrač s nečim posebnim...

08.12.2021 u 09:43

Bionic
Reading

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti rekao je nakon 2:0 pobjede nad Interom u Ligi prvaka, a uoči nedjeljnog derbija s Atletico Madridom, kako se Luka Modrić (36) dovoljno odmara i vodi miran život pa ima snage igrati čitavo vrijeme...

Real Madrid je u posljednjoj utakmici u skupini Lige prvaka na svom Santiago Bernabeu svladao milanski Inter 2:0. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (36) na ovoj je utakmici ponio kapetansku vrpcu 'kraljeva' te je odigrao svih 90 minuta.

Modrić je najstariji igrač Reala i jedan od nezamjenjivih u momčadi, pa je nakon utakmice trener Carlo Ancelotti morao pojasniti tajnu uspjeha našeg veterana.

'Naravno da se Luka, s obzirom na svoje godine, mora odmarati. Sada ima pet dana do iduće utakmice. Vjerujem da se dobro odmara doma, da vodi miran život', rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti nakon utakmice.

Modrić, s 36 godina najstariji igrač Real Madrida, odigrao je šestu utakmicu zaredom u udarnoj postavi, a u nedjelju ga čeka gradski derbi s Atletico Madridom. Ancelotti nije sklon rotiranju igrača pa mu iz utakmice u utakmicu igraju isti, počevši s trojcem na sredini terena - Modrićem, Tonijem Kroosom i Casemirom.

'Imamo tri velika vezna igrača, a Valverde i Camavinga pritišću iz drugog plana. Onaj dan kada jedan od ove trojice bude umoran stavit ću nekoga od njih, onoga koji bude u formi', pojasnio je Ancelotti.

Protiv Intera je ponovo izveo na travnjak svoju omiljenu trojicu igrača i pogodio. Toni Kroos je u 17. minuti doveo 'kraljeve' u vodstvo, a Modrić je nakon odigranih 90 minuta ponio naslov najboljeg igrača utakmice.

'Znate, Luka Modrić je igrač s nečim posebnim', napomenuo je Ancelotti.

  • +4
Real Madrid - Inter, Liga prvaka, 7.12.2021. Izvor: EPA / Autor: Chema Moya

A Luki Modriću je to bio 100. nastup u Ligi prvaka, uz to je prvi put startao s kapetanskom vrpcom Real Madrida oko ruke jer kapetan Karim Benzema nije nastupio zbog ozljede, dok njegovi zamjenici Marcelo i Nacho Fernandez nisu bili u početnom sastavu.

Kapetan hrvatske reprezentacije, kojem ugovor s Real Madridom istječe 30. lipnja, odigrao je do sada 17 od moguće 22 utakmice ove sezone.

Real je vodeća momčad španjolskog prvenstva s osam bodova više od drugoplasirane Seville, a pobjedom nad Interom se plasirao u osminu finala Lige prvaka kao prvi u skupini.

'Igramo doista dobro. Na visokoj smo razini i jako odgovorni u obrani', rekao je Ancelotti poslije treće utakmice u kojoj nisu primili gol.