NIJE LOŠE

Održan ždrijeb Wimbledona, evo s kime igraju hrvatski tenisači i tenisačice

28.06.2019 u 15:32

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić će u prvom kolu trećeg grand slam turnira sezone u Wimbledonu igrati protiv najboljeg slovenskog tenisača Aljaža Bedenea, odlučio je ždrijeb održan u petak

To će biti peti međusobni ogled Ćorića, 14. tenisača svijeta, i Bedenea koji se nalazi na 86. mjestu ATP ljestvice. U dosadašnja četiri međusobna susreta najbolji hrvatski tenisač je upisao tri pobjede.

Ukoliko prođe u drugo kolo Ćorića čeka bolji iz ogleda između Nijemca Jan-Lenarda Struffa i Cipranina Marcosa Baghdatisa. Sa Struffom, 34. tenisačem svijeta, Ćorić je do sada igrao pet puta, a dva je puta slavio. Protiv Cipranina Baghadtisa, koji je trenutačno 138. na ATP ljestvici, Ćorić je u jedinom dosadašnjem susretu upisao jednu pobjedu.

Marin Čilić, 13. nositelj na ovom grand slamu, prolaz u drugo kolo će tražiti protiv Francuza Adriana Mannarina s kojim je do sada igrao dva puta, a samo ga jednom pobijedio. Ako se plasira u drugo kolo čeka ga bolji iz ogleda između Portugalca Joaoa Souse i Britanca Paula Jubba.

Suparniku Ivi Karloviću u prvom kolu je Talijan Andrea Arnaboldi, 209. tenisač svijeta s kojim do sada nije igrao. U drugom kolu, ukoliko se plasira, 40-godišnjeg Karlovića čeka bolji iz susreta između Grka Stefana Tsitsipasa, sedmog nositelja i Talijana Thomasa Fabiania.

U ženskoj konkurenciji najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić za suparnicu ima Amerikanku Alison Riske, 54. na WTA ljestvici. U slučaju pobjede u drugom kolu bi joj suparnica mogla biti bolja iz ogleda između srpske tenisačice Ivane Jorović i Nizozemke Lesley Korkhove.

  • +3
ATP Halle, finale: Borna Ćorić - Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

I Petri Martić, 24. nositeljici, na putu do drugog kola stoji američka suparnica, Jennifer Brady, 64. tenisačica svijeta, s kojom do sada nije igrala. Prolaz u treće kolo, ukoliko se plasira u drugo, Martić će pokušati izboriti protiv bolje iz ogleda između Ruskinje Anastasije Potapove i Švicarke Jil Teichman.

Prvi tenisač svijeta i branitelj naslova Srbin Novak Đoković će u prvom krugu za suparnika imati Nijemca Philippa Kohlschreibera. Prošlogodišnji finalist Wimbledona Južnoafrikanac Kevin Anderson će prolaz u drugo kolo Wimbledona tražiti protiv Francuza Pierra-Huguesa Herberta.

Švicarski tenisač Roger Federer, koji je jučer proglašen drugim nositeljem, u prvom kolu će igrati protiv Južnoafrikanca Lloyda Harrisa, a španjolskom tenisaču, drugom tenisaču svijeta koji je u Wimbledonu treći nositelj, suparnik je Japonac Yuichi Sugito.

Prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty u prvom kolu ide na Kineskinju Saisai Zheng, a druga tenisačica Japanka Naomi Osako čeka Kazahstanku Juliju Putincevu. 

Wimbledon starta u ponedjeljak 1. srpnja,a igra se do 14. srpnja.