PREKRASNA LOKACIJA

Održan prvi Falkensteiner Punta Skala triatlon; More je bilo mirno...

20.10.2014 u 12:27

Bionic
Reading

Sunce, ugodna temperatura mora, prekrasna priroda – prvi Falkensteiner Punta Skala Triatlon ispunio sva očekivanja. Glumica Doris Pinčić prva u štafeti, a sportaš i glumac Mario Valentić hrabro prvi puta na sprint triatlonu - prezadovoljan 25. mjestom!

Najljepši ovogodišnji triatlon! Upravo se to moglo čuti prošle subote na prvom Falkensteiner Punta Skala triatlonu organiziranom u suradnji s lokalnim odborom Petrčane, turističkom organizacijom grada Zadra i TK Split. 58 prijavljenih natjecalo se u 4 discipline: kratkom akvatlonu (100 m plivanje, 500 m trčanje), dugom akvatlonu (375 m plivanje, 1.500 m trčanje), sprint triatlonu ( 750 m plivanje, 20 km bicikl, 5 km trčanje) i supersprint triatlonu (375 m plivanje, 10 km bicikl, 2.5 km trčanje) u kojem su se natjecale i 3 štafete.

U štafeti je pobjedila ekipa Falkensteiner 1, a u timu je bila i glumica Doris Pinčić koja je trčala najbrže i kući ponijela zlatnu medalju! Manje je sreće imao njezin suprug Boris Rogoznica čiji je tim bio treći.

'Suprug i ja smo veliki obožavatelji Hotela & Spa Iadera koji zovemo raj na zemlji, a također smo ludi i za aktivnim odmorom. Trčanjem se bavimo svakodnevno, pa smo se rado odazvali na ovu utrku. Naša očekivanja su bila i više nego ispunjena – sunce, more, jedinstvena ljepota rute za trčanje uz malo znoja sa utrke ostat će duboko urezana u još jedno lijepo sjećanje. Pogotovo jer je s nama bio i naš sin Donat. Veselimo se i nadamo pozivu i nagodinu', rekla je Doris Pinčić.

I maleni Niko bio je uz tatu Maria Valentića i bodrio ga cijelo natjecanje. Glumac i sportaš, naime, ohrabrio se odmjeriti snage s profesionalcima i, kaže, prezadovoljan je 25. mjestom:

'Prekrasna lokacija, prekrasno vrijeme, odlična organizacija! Bio mi je veliki gušt biti aktivni sudionik ovog predivnog sportskog druženja. More je bilo mirno i još uvijek toplo, prekrasna ruta za trčanje uz more – idealni uvjeti za moj prvi sprint triatlon.'

U kratkom akvatlonu prva je završila Nika Fain (SCR. T) s vremenom 4:08. Srebro je također otputovalo u Sloveniju s Evom Kosec (SCR. T) koja je u cilj utrčala kao druga nakon 4:16. Treće mjesto zauzela je Emma Jureša (TK Rab) s vremenom 5:20. Duje Štokić (TK Rab) bio je prvi s vremenom 5:48, drugi je bio Marko Bravarić (TK Rab) s vremenom 6:24, a treći Josip Bravarić (TK Rab) koji je utrku završio nakon 7:31.

U dugom aquatlonu prvu je poziciju zauzela Dora Komić (TK Split) s vremenom 14:27, druga je bila Katja Fain (SCR. T) s 30 sekundi sporijim vremenom, dok je Petra Koceić (TK Split) utrčala u cilj kao treća nakon 17:10. Vid Herodež (SCR. T) do cilja je kao prvi stigao za 15:45. Drugo mjesto zauzeo je Mihajo Vragolov (Cavtat sea kayaking) s vremenom 17:02.

Swibirovci su zabriljirali u Sprint triatlonu. Prva je je u cilj ušla Maja Bonačić s vremenom 1:12:49. Iva Kurelić (TK Rab) bila je druga s vremenom 1:28.10, dok je treća u cilj utrčala Josipa Cecić Vidoš s vremenom 1:28.53. Marin Koceić (TK Swibir) utrku je završio za 1:00:39. Drugi je bio Toni Elezović (TK Split) s vremenom 1:03:04, a treći Mijo Bebić (TK Split) koji je u cilj ušao nakon 1:03.40.

U sprint triatlonu pobjedu je odnio Uroš Seme (SCR. T) s vremenom 34:57, drugi je bio Žiga Hutter (SCR. T) s vremenom 35:10, a treći je u cilj nakon 39:57 utrčao Luka Kacjan (SCR: T)

U štafeti je pobjedila ekipa Falkensteiner 1 (43:33), druge su bile Munje (44:24) a treći Falkensteiner 2 (45:41)