Bori se za zlato

Odlične vijesti iz Budimpešte: Hrvatski hrvački reprezentativac Božo Starčević izborio Olimpijske igre

20.03.2021 u 20:40

Bionic
Reading

Božo Starčević plasirao se u finale kvalifikacijskog turnira za nastup na Olimpijskim igrama te time i izborio nastup u Tokiju

Hrvatski hrvački reprezentativac (do 77 kg) grčko-rimskim načinom Božo Starčević plasirao se u finale kvalifikacijskog turnira za nastup na Olimpijskim igrama te time i izborio nastup u Tokiju.

Trenutačno najbolji hrvatski hrvač i nesuđeni osvajač olmpijskog odličja na Igrama u Rio de Janeiru 2016., u Budimpešti će se za zlato boriti protiv Rusa Aleksandra Čehirkina koji je u kontroverznom polufinalu na bodove (7;6) pobijedio Bugarina Aika Mnatsakaniana.

Starčević je u polufinalu na bodove (3:1) pobijedio češkog reprezentativca Oldricha Vargu. U prvom nastupu je tehničkom nadmoći (8:0) bio bolji od Poljaka Mateusza Lukasza Wolnyja, a tešku borbu je vodio u četvrfinalu protiv Azerbjadžanca Sanana Sulejmanova. Završilo je 1:1, ali je Starčević prošao dalje jer je zadnji osvojio bod.

Od ostalih hrvatskih predstavnika za odličje će se boriti Ivan Lizatović do 60 kg i Danijel Janečić do 67 kg. Lizatovića je u repesaž povukao Nijemac Etienne Kinsinger koji ga svladao u četvrtfinalu (8:2). Janečić je u četvrtfinalu izgubio od Gruzijca Ramaza Zoidzea (8;0) koji se lakoćom plasirao u finale pa je hrvatski reprezentativac završio u repesažu i dobio priliku osvojiti brončano odličje.

No, ni Lizatović ni Janečić nisu izborili nastup u Tokiju.

Priliku za represaž ima i Marko Koščević u kategoriji do 130 kg koji je u četvrtfinalu poražen na bodove (3:1) od Litavca Mantasa Knystautasa.

Ivan Huklek je u kategoriji do 87 kg izgubio prvi meč, a na bodove (6:2) ga je pobijedio Armenac Artur Šahinjan.