ENGLEZI SE PITAJU

Odlazi li Rooney iz Manchester Uniteda?

07.03.2013 u 11:46

Bionic
Reading

Engleskog nogometnog reprezentativca Waynea Rooneyja čeka očajna borba kako bi spasio svoju karijeru u Manchester Unitedu, pišu engleski mediji nakon što je utakmicu protiv Real Madrida veći dio odgledao s klupe za pričuve

Menadžer 'crvenih vragova' Sir Alex Ferguson iznenadio je nogometni svijet izostavljanjem Rooneyja iz udarne postave u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida na Old Traffordu, te ga je uveo tek u 73. minuti. Škotski strateg smatra da Rooney ima problema s prekomjernom težinom i fizičkom pripremljenosti i zasićen je čekanja da se njegovo stanje popravi.

A kako je Rooney ušao u posljednje dvije godine svog ugovora na Old Traffordu, Ferguson zna da je vrijeme za odluku o njegovoj budućnosti. Tako engleski dnevnik navodi da kako sada stvari stoje Ferguson ne isključuje mogućnost prodaje Rooneyja na kraju sezone ako klub dobije ponudu 'težu' od 20 milijuna funti.

Interes za njegovom kupnjom pokazali su iz PSG-a, kao i iz Manchester Cityja, u kojem su ga već pokušali dovesti na jesen 2010. godine, ali ga je tada United uspio zadržati povećavanjem plaće.

'Za Rooneyja to mora biti velika briga. U največoj utakmici sezone menadžer ga nije uvrstio u sastav. Prije nekoliko godina ako Wayne ne bi bio prvi izbor za napadača, zaigrao bi na lijevoj strani veznog reda ili iza napadača. Za njega je ostanak na klupi veliki udarac u zube. Wayne će sada ili pognuti glavu i pokušati se popraviti i izboriti se za povratak u momčad ili će si pomisliti: 'menadžer me nije izabrao za najveću utakmicu i očito me ne preferira', komentirao je za Talksport bivši Rooneyjev momčadski kolega Michael Owen.

Engleski mediji tvrde kako Rooney ne želi napustiti Old Trafford, no povijest govori da kad Ferguson izgubi strpljenje s nekim igračem obično slijedi transfer