kako će ovo završiti?

Odlazi li Anthony Kalik u Hajduk? U Gorici su jako ljutiti zbog bahatog ponašanja 'bilih' pa su prema Poljudu poslali jasnu poruku

23.08.2022 u 11:35

Bionic
Reading

Izvršni odbor HNK Gorice razmatrao je na sjednici održanoj 22. kolovoza 2022. godine slučaj Anthonyja Kalika i njegov navodni transfer u HNK Hajduk. IO je zaključio kako je Anthony Kalik igrač HNK Gorice dok god je na snazi s njim sklopljen ugovor, stoji u priopćenju HNK Gorice koje prenosimo u cijelosti

'HNK Gorica nije inicirala medijske napise o navodnom transferu Anthonyja Kalika u HNK Hajduk kao niti bilo koje druge informacije, polu informacije ili dezinformacije koje bi na bilo koji način diskreditirale ovaj potencijalni transfer ili odnose dvaju klubova. Tako će biti i nadalje. Kalik je nekoliko dana bio izvan Velike Gorice i nije bio nazočan na treninzima. Vratio se iznenada kako je i otišao. Sada ponovno trenira i na raspolaganju je treneru Samiru Toplaku', stoji u priopćenju koje je stiglo iz HNK Gorice te se dodaje:

'Međutim, u pozadini tog transfera odigrale su se neke radnje koje ne spadaju u zonu etičnog, niti su u granicama koje određuju propisi. HNK Gorica nije u takvim postupcima nikada sudjelovala, pa neće to činiti ni u ovom slučaju. Naš klub će kao i do sada nastaviti djelovati otvoreno prema svima, vođen etičnošću i propisima koji reguliraju naše djelovanje.

No, istodobno ćemo učiniti sve što nam stoji na raspolaganju kako bismo zaštitili naš klub od neetičnih, nemoralnih i nezakonitih aktivnosti. Posebno ćemo paziti na zaštitu klupskog digniteta kojeg smo svi skupa gradili proteklih 13 godina i nećemo dozvoliti nikome da se prema HNK Gorici odnosi s podcjenjivanjem.

  • +10
NK Rijeka - NK Gorica, 3. kolo SuperSport HNL, 31.7.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

IO je dobio uvid u prethodnu komunikaciju koja nedvosmisleno dokazuje da se iza spornog transfera kriju aktivnosti suprotne propisima, a koje idu na štetu našeg kluba. Zbog toga IO HNK Gorice daje potrebne ovlasti predsjedniku Nenadu Črnko da u suradnji s klupskim odvjetnicima razmotri pokretanje moguće pravne radnje kako bi se zaštitio naš klub. Ova odluka, međutim, ne prejudicira mogući transfer Anthonyja Kalika koji je, naravno, ostvariv do kraja prijelaznog roka', zaključuje se u priopćenju HNK Gorice.

Problem je nastao jer je Hajduk navodno potajno pregovarao s Kalikom, koji ima valjani ugovor s Goricom, bez znanja njegove aktualne momčadi. Hrvat s australskom putovnicom baš je iz Hajduka 2019. godine stigao u Veliku Goricu gdje se igrački afirmirao. Do sada je odigrao 64 utakmice i zabio 10 golova...

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Bilima' sada treba baš veznjak njegovih kvaliteta, spremni su ga vratiti na Poljud, ali očigledno su malo požurili i pokušali 'zaobići' redovitu proceduru što je s pravom razljutilo čelnike Gorice.

Kako će sve ovo završiti? Dva su rješenja - da se klubovi do kraja prijelaznog roka dogovore i odrade transfer ili da Hajduk čeka kraj ove sezone jer Kalik će u ljeto 2023. godine biti slobodan igrač. Sad je sve na Gorici i Hajduku, jer Anthony Kalik se već odavno izjasnio - želi na Poljud što prije... 

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore