OPROŠTAJ U SUSJEDSTVU

Odlazak velikana: Scholes seli u Bolton?

31.05.2009 u 12:54

Bionic
Reading

Trag koji je Paul Scholes ostavio u Manchester Unitedu teško je riječima opisati. Samo su trojica u povijesti kluba odigrala više utakmica od njega, samo su Ryan Giggs i Garry Neville osvojili više trofeja. Nikada nije zaigrao ni za jednu drugu momčad, ali svakoj priči dođe kraj

Iako je krajem sezone Scholes potpisao novi jednogodišnji ugovor s prvakom Engleske, otokom sve glasnije bruji da će legendarni veznjak ipak preseliti s Old Trafforda. Od tinejdžerskih dana nije odigrao manje ligaških utakmica u Premiershipu i takva mu suradnja, piše The Sun, više ne odgovara.

Na leđima su mu 34 godine, ima gomila klubova u kojima bi još uvijek mogao biti izuzetno vrijedan kotačić, možda čak i nositelj igre. Dva su već pokazala interes, riječ je o Stokeu i Boltonu, ali ti rivali nisu u istom položaju.

Ključnu ulogu mogao bi odigrati zemljopisni položaj, trening kamp Boltona samo je pola sata vožnje udaljen od Scholesove kuće i postoji velika vjerojatnost da će se ti pregovori ubrzo zahuktati.

Scholes trenutačno prima oko 70 tisuća funti tjedno, što je iznos koji je Manchesterov susjed spreman pratiti, a uz igračku ulogu ponudili bi mu i mjesto trenera. Scholes je već ranije naznačio da će mu iduća sezona biti i posljednja u karijeri, a ako prihvati ovu ponudu imao bi osigurano mjesto trenera čim izuje kopačke.

Scholes je u Manchester Unitedu proveo tri sezone u omladinskom pogonu i 15 kao prvotimac. Skupio je 604 nastupa i zabio 142 gola, što je njemu i Fergusonovoj momčadi u tom razdoblju donijelo devet naslova prvaka, tri FA kupa, dva Liga kupa, pet engleskih superkupova, dvije Lige prvaka te po jedan Interkontinentalni kup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Ukupno 23 naslova, nije loše.