ep u rukometu 2022.

Odigrali smo očajno loše Europsko prvenstvo, ali četvorica hrvatskih rukometaša su u konkurenciji za idealnu momčad

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 28.01.2022 08:09
  • Objavljeno 28.01.2022 u 08:03
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija ovo je Europsko prvenstvo završila na osmom mjestu, kilometrima su 'kauboji' ostali od borbe za medalje. No, čak četvorica su ušla u najuži izbor za idealnu momčad ovog natjecanja

EHF je objavio nominacije za idealnu momčad Europskog prvenstva, a među kandidatima su, pomalo iznenađujuće, čak četvorica Hrvata unatoč skromnom izdanju i očajno lošem plasmanu naše reprezentacije. Biraju se igrači na sedam pozicija te najbolji obrambeni igrač, a EHF je u svakoj kategoriji nominirao po šest igrača.

Pomalo iznenađujuće, među kandidatima za idealnu momčad ovog EP-a su se našla i četvorica hrvatskih reprezentativaca - Tin Lučin, Ivan Martinović, Ivan Čupić i Marino Marić.

U konkurenciji golmana očekivano nema naših reprezentativaca, pe će se za mjesto u najboljih sedam boriti Vincent Gerard, Viktor Hallgrimsson, Viktor Kireev, Kevin Möller, Gonzalo Perez de Vargas i Nebojša Simić.

  • +36
Hrvatska - Nizozemska, rukometni Euro, 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na lijevom krilu u konkurenciji su Sebastian Barthold, Bjarki Mar Elisson, Angel Fernandez, Emil Jakobsen, Miloš Vujović i Hampus Wanne.

Naše najugodnije iznenađenje na ovom Euru Tin Lučin je u izboru za najboljeg lijevog vanjskog, a konkurencija je više nego zastrašujuća - Agustin Casado, Mikkel Hansen, Sergej Kosorotov, Julian Köster i Szymon Sicko.

Na poziciji srednjeg vanjskog u konkurenciji su Jim Gottfridsson, Kentin Mahe, der Sagosen, Luc Steins, Philipp Weber i Dmitri Žitnikov.

  • +41
Hrvatska - Island, rukometni Euro, 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ivan Martinović je naš najbolji strijelac na ovom Euru te se našao u najužem izboru za najboljeg desnog vanjskog, a uz njega su tu još Mathias Gidsel, Omar Ingi Magnusson, Dika Mem, Harald Reinkind i Kay Smits.

U konkurenciji najboljih desnih krila je hrvatski kapetan Ivan Čupić, a 'protivnici' su mu Kristian Björnsen, Valter Chrintz, Aleix Gomez, Sigvaldi Gudjonsson i Arkadiusz Moryto.

  • +64
Hrvatska - Crna Gora, rukomet, EP u rukometu 2022., 20.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska ima predstavnika i na poziciji pivota i to Marina Marića koji će se za TOP 7 boriti protiv Samira Benghanema, Adriana Figuerasa, Johannesa Golle, Magnusa Saugstrupa i Nicolasa Tournata.

U izboru za najboljeg obrambenog igrača su Pavel Andreev, Oscar Bergendahl, Ymir Gislason, Gedeon Guardiola, Simon Hald Jensen i Karl Konan.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal